Algemeen

Resultaat telt voor AJc’96 bij aanvang competitie

Trainer Niek Woesthuis toog zaterdag jl. met zijn team naar Nijverdal, waar DES de tegenstander was. Op het prachtige sportcomplex, omringd door groen en overgoten met zonnestralen was de groep bijna volledig en fit en dus klaar voor de start van wat een mooi seizoen moet gaan worden voor AJc’96.

Na vier wedstrijden in de voorbereiding had het ontbroken aan een ding; tegenstand. De tegenstanders in de bekerwedstrijden hadden niet veel in te brengen, speelden allen een klasse lager, en dat zorgde voor een gebrek aan weerstand. De statistieken, 23 goals voor en 1 tegen in vier wedstrijden, ondersteunen die constatering. Zaterdag werd alles anders.

 

Vanaf het eerste fluitsignaal gaf de ploeg uit Nijverdal gas en stond AJc’96 onder druk. DES zette veel druk, voetbalde vooruit met opkomende vleugelverdedigers en dat leverde continu gevaar op. Ook op het middenveld was DES de baas, het balbezit van AJc’96 was steeds van korte duur. Het duurde dan ook niet lang voordat DES de 1-0 liet noteren. Ook al ging daar een slordig moment van AJc’96 aan vooraf, de voorsprong was terecht. Kort daarna was het Bob Golbach die zijn eerste officiële doelpunt voor AJc’96 maakte. Na een knappe actie in het strafschopgebied verschalkte hij beheerst de doelman van DES in de korte hoek. Daarna kwam er langzaam meer controle op het middenveld, waar Luuk Nijmeijer en Matthijs Witten het spel verdeelden. Diezelfde Matthijs Witten dook na een mooie aanval plots alleen op voor de keeper, maar zijn inzet strandde. Even later was het via Thijs van der Genugten wel raak. De boomlange en nog steeds zeer jonge verdediger torende hoog boven de DES verdediging uit en kopte de bal zuiver in de hoek. Kort voor rust scoorde AJc’96 nog een keer.

Bart Spitholt zocht gecontroleerd de weg naar de verre hoek, na een mooie actie van Nick Koopmans die de bal op een presenteerblaadje liet bezorgen. Met een 3-1 voorsprong de rust in gaan was na het eerste kwartier ondenkbaar en misschien ook wel enigszins tegen de verhoudingen in.

 

De tweede helft begon zoals de eerste dat ook deed. AJc’96 zakte in en hanteerde wat vaker de lange bal, DES ging vol op de aanval. Dat leverde een minuut of tien na rust de 2-3 op en gaf DES extra energie. De 3-3 hing in de lucht en volgde uiteindelijk ook, maar werd wegens buitenspel afgekeurd. Langzaam kreeg AJc’96 daarna weer de overhand. Conditioneel leek de ploeg uit Losser sterker en dat zorgde voor een kantelend spelbeeld. Aanval na aanval volgde in het laatste kwartier. Bas Woesthuis was inmiddels ingevallen en zijn onverzettelijkheid en routine deed AJc’96 goed. Uiteindelijk gooide Matthijs Witten de wedstrijd in het slot, een geweldige kopbal in de verre hoek zorgde voor de 2-4 eindstand en daarmee de eerste overwinning van AJc’96 in de competitie.

 

Trainer Niek Woesthuis; DES heeft een sterke ploeg die het ons erg lastig heeft gemaakt. We wilden hier wat meer inzakken maar kwamen door de opkomende vleugelverdedigers steeds in de problemen. Op werklust, teamspirit en fitheid hebben we hier die zo belangrijke eerste overwinning geboekt. Iedereen heeft hard gewerkt, er wordt geaccepteerd van elkaar en dan kun je ergens komen, ook als het voetballend niet direct lukt zoals je dat hebt voorzien. Onze snelheid op de vleugels zorgt altijd voor een uitweg, en dat is prettig. Onze spits komt steeds beter in zijn ritme en scoort vandaag zijn eerste, dat is ook fijn. Volgende week komt ASV uit Aadorp op bezoek, al jaren een fysiek enorm sterke ploeg. We moeten aan het voetballen komen, de bal laten rollen. Luuk en Matthijs kunnen geweldig voetballen op het middenveld, Timothy olde Bolhaar is een voorbeeld qua werk- en strijdlust. En onze verdediging is ook stabiel, ondanks wat foutjes vandaag. Die ontstaan onder druk, en daar moeten we aan werken. Onze doelman Jari Klaver kon vandaag ook weer eens echt aan de bak. We hebben nu echte weerstand gehad, en er komen nog veel ploegen die op papier beter zijn dan DES. Hoewel ik hun speelwijze vandaag waardeer, ze gingen vol vooruit met heel veel energie. Maar aan het einde, na negentig minuten, staan wij met drie punten in onze handen. En dat, dat is echt een heel fijn gevoel.

 

Zaterdag a.s. speelt AJc’96 thuis tegen ASV’57, aanvang 15:00 uur.

 

Op de foto; Bas Woesthuis laat zich niet van de bal af zetten

Op de foto; Nick Koopmans is op snelheid niet bij te houden