Algemeen

René Bekhuis, voorzitter Knollentrekkers, draagt functie over

WEERSELO - 2021 is het laatste jaar van René Bekhuis als voorzitter van carnavalsvereniging De Knollentrekkers uit Weerselo. Een jaar zond prinsenbal, gala’s, opening residentie en alle overige activiteiten die er bij horen. Wat vooral gemist werd was de kleurrijke optocht. Dat al deze carnavalsactiviteiten niet door konden gaan was begrijpelijk, maar voor de carnavalsliefhebbers wel erg jammer.

2021 is het laatste jaar van René Bekhuis als voorzitter van carnavalsvereniging De Knollentrekkers uit Weerselo. Een jaar zond prinsenbal, gala’s, opening residentie en alle overige activiteiten die er bij horen. Wat vooral gemist werd was de kleurrijke optocht. Dat al deze carnavalsactiviteiten niet door konden gaan was begrijpelijk, maar voor de carnavalsliefhebbers wel erg jammer. Sinds 2017 is René Bekhuis voorzitter van carnavalsvereniging De Knollentrekkers. René is begonnen in de raad van elf, daarna werd hij bestuurslid, was sik van prins René Kok, nachtvorst en daarna vorst. Hij heeft heel veel functies bekleed binnen de vereniging. In 2002 was René zelf hoogheid met Hans Snijders als sik. René vertelt: “Na tweeëntwintig jaar lidmaatschap werd mij in 2016 gevraagd of ik voorzitter wilde worden. Het heeft wel wat wikken en wegen gekost, maar het carnavalsbloed stroomt waar het niet gaan kan en toen heb ik besloten deze functie te aanvaarden.” Na vijf mooie jaren draagt René de voorzittershamer over aan Peter Arninkhof; Louis Padberg wordt vicevoorzitter. In 2017, het zesenvijftigste carnavalsjaar schreef René als nieuwe voorzitter voor de eerste keer het voorwoord in het Knollenblaedke. René: “Toen ik voor het eerste bij de vereniging kwam, was de keuze om te blijven snel gemaakt, het is immers een hele warme en hechte club. Zoiets kende ik toen nog niet en het voelde erg goed. In de carnavalsperiode ga je immers in een korte periode heel intensief met elkaar om. Mijn oogappeltje is jongerencarnavalsvereniging De Pearse Köp, die dit jaar het elfjarig bestaan zou vieren, maar dat kon vanwege het coronavirus niet gevierd worden. Carnaval wordt in Weerselo breed gedragen en gevierd. Ik ben er dan ook trots op dat ik aan het oprichten van deze vereniging, mijn steentje heb kunnen bijdragen. Het waren mooie tijden, waarin carnaval ook bij de jeugd ging leven.”

De Knollentrekkers

“De Knollentrekkers is een grote vereniging die bestaat uit vele commissies. Al deze mensen zetten zich in voor een mooi carnavalsfeest in ons mooie Knollenlaand. Verschillende commissies zijn in deze coronatijd op de achtergrond druk bezig geweest met het organiseren van diverse activiteiten. Denk hierbij aan de mooie Knolgekke Gala Show en het prachtige Knollenblaeke, dat ook dit jaar weer bij iedere ‘knol’ in de bus is gevallen. Woensdag 10 februari jl. vond de digitale ‘symbolische’ sleuteloverdracht plaats met alle carnavalsverenigingen in de gemeente Dinkelland. Samen met de burgemeester en het college was dit een gezellige avond. De sleuteloverdracht is een mooie traditie in carnavalsvierend Dinkelland. Graag wil ik ook via deze weg de burgemeester en het college, maar ook de andere carnavalsverenigingen bedanken voor de fijne samenwerking. Zaterdag 13 februari, dé carnavalsdag in Knollenlaand, zat ik thuis en toen dacht ik, ik mis echt de gezelligheid. Normaal gaan we met de buurt schminken bij onze buren. Dat is vaste prik en altijd heel erg gezellig. We lopen dan met de hele buurt, jong en oud, mee in de optocht. Samen met je gezin dat is echt genieten. Na de optocht ga ik naar huis, samen eten en daarna doe ik mijn officiële kleding weer aan en ga ik naar café Van Olffen en ben ik weer in functie. Dit is voor mij de mooiste dag van het carnaval. Ik draagt het carnaval een warm hart toe, maar ik stop als voorzitter omdat ik graag iets meer tijd voor mijn gezin wil hebben. Sinds kort heb ik een eigen bedrijf genaamd ‘Focus Print & Druk’ en daar gaat ook veel tijd in zitten. Natuurlijk blijf ik zeker actief binnen deze schitterende vereniging.” René blijft actief binnen de sponsorcommissie en de prinsengarde. Het nieuwe voorzittersduo, voorzitter Peter Arninkhof en vicevoorzitter Louis Padberg, wordt heel veel succes en plezier gewenst. Beiden kennen de vereniging goed, zijn al jaren actief binnen de club en dragen de vereniging al vele jaren een warm hart toe. Het is een mooie constructie dat Peter en Louis deze functie samen gaan oppakken. Wellicht uniek, maar zeker in deze tijd waarin iedereen ‘druk is’ een mooie combinatie.René wenst hen nog een hele mooie carnavalstijd toe zonder de beperkingen van het coronavirus. Ine Flinkers