Algemeen

Projectgroep Mariaschool bouwt zelf robot van Lego

WIERDEN – Op de Mariaschool in Wierden werkt een groep kinderen, die meer uitdaging aankan, wekelijks met elkaar samen om projecten groepsoverstijgend uit te werken. Onlangs zijn de leerlingen benaderd door de twee ICT’ers Mattijs Hannink en Ruben Biemans van SKOT (Stichting Katholiek Onderwijs Twenterand) om in groepsverband een robot van Lego te bouwen en te programmeren.

De opdrachten bestaan uit het bouwen, het laten bewegen van de robot en het installeren van een sensor en commando’s zodat de robot ook in verschillende actievormen gezet kan worden. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de ‘Lego SPIKE prime set’.

De kinderen werden via activiteiten uitgedaagd tot leren en kritisch nadenken om complexe problemen op te lossen. De uiteindelijke opdracht (de robot rijdt zelfstandig, nadat hij ergens tegenaan botst, maakt hij geluid, draait zich om en rijdt een andere richting uit) is tot een goed eind gebracht.

Het is de bedoeling dat er meerdere van deze sets gebruikt gaan worden door alle dertien scholen van SKOT, om zo alle kinderen van de stichting kennis te laten maken met programmeren en robotica.

 

 

 

 

 

Uw reactie