Algemeen

Positief initiatief van kinderen voor kinderen in Overdinkel

OVERDINKEL - Dat vakantietijd geen tijd hoeft te zijn voor games en verveling, bewijzen deze kinderen uit Overdinkel. Floris van Leeuwen nam het initiatief om voor het goede doel geld in te zamelen door een paar weken geleden al een voorraad tekeningen te maken en die voor het laagdrempelige bedrag van een euro te verkopen. Zijn buurjongen Stan Brekveld werd ook enthousiast en samen maakten ze nòg meer tekeningen.

De kinderen uit de buurt sloten zich gelijk aan bij dit initiatief om de verkoop van de tekeningen een boost te geven en samen verkochten ze alle tekeningen. De kopers waren erg enthousiast en de kinderen ontvingen veel complimenten over dit belangeloze initiatief.

Welk goede doel het moest worden hoefde Floris niet lang over na te denken, dat zou KiKa (kinderen kankervrij) worden.

Omdat zijn 21-jarige bonus nicht (vriendin van zijn neef) onlangs toch pas haar 8e verjaardag heeft gevierd. Het is namelijk nu 8 jaar geleden dat zij schoon verklaard is van leukemie. Een ziekte die zij maar liefst twee keer heeft moeten aanvechten en heeft overwonnen.

Samen haalden de kinderen maar liefst € 56,40 op dat overgemaakt wordt naar Kika. Namens de kinderen: bedankt voor het kopen van de tekeningen en het vertrouwen.