Algemeen

Positief gebaar Gemeente Wierden: ijs voor basisschoolleerlingen, taart voor personeel

WIERDEN – De gemeente Wierden wil een positieve boodschap meegeven aan alle basisschoolleerlingen én voor iedereen die zich tijdens de lockdown heeft ingezet voor de noodopvang van kinderen. Daartoe werd afgelopen dinsdag ijs en taart uitgedeeld op alle basisscholen. Burgemeester Doret Tigchelaar stond om half negen bij de Mariaschool in Wierden op de stoep met taart voor de leerkrachten en een bon voor een ijsje voor alle leerlingen.

“Wij willen de kinderen laten weten dat we trots op ze zijn”, vertelt burgemeester Doret Tigchelaar. “Het is een bizar schooljaar geweest, maar ze hebben het supergoed gedaan. Toen we allemaal thuis moesten blijven, hebben ze zich heel snel aangepast aan de nieuwe situatie, ook al was dat niet altijd leuk. En van de meesters en juffen hoorde ik dat alle kinderen goed gewerkt hebben. Dat vind ik knap.”

Kinderen die een basisschool in Enter of Wierden bezoeken, kregen dinsdag op school een bon voor een ijsje. Voor kinderen die het speciaal basisonderwijs bezoeken, wordt het anders geregeld. Hun ouders kunnen via www.wierden.nl/trots laten weten dat ze net als de burgemeester trots zijn op hun kinderen. Zij krijgen de bon dan opgestuurd.

Monique Mulder van de gemeente, verantwoordelijk voor de coördinatie van de noodopvang, voegt toe: “Leerkrachten en pedagogisch medewerkers hebben zich enorm flexibel getoond. Binnen een paar dagen was de eerste noodopvang geregeld en in de weken daarna hebben de scholen de opvangorganisaties steeds weer andere scenario’s moeten uitwerken. Een woord van dank is op zijn plek.”

Om de leerkrachten te bedanken leverde de gemeente Wierden dinsdag een taart af op alle basisscholen in de gemeente én bij de kinderopvanglocaties die in samenwerking met de gemeente voor noodopvang hebben gezorgd.