Algemeen

Pittige zus promoot Johma’s nieuwste salade

LOSSER - “Het is altijd weer een Twents feestje,” roept Karin Bronsvoort, Brand Director bij Johma, enthousiast. Het is een spektakel van jewelste op de eerste van de twee draaidagen voor de nieuwste commercial van saladegigant Johma. “Supergezellig en iedereen doet weer mee: collega’s, diens familie en vrienden.”

Het weiland tegenover de Wilmersberg in De Lutte is één van de vele locaties die in de Gemeente Losser het decor zijn. Wouter Huisman van het gelijknamige film- en videobedrijf heeft een andere actieve rol dan het opnemen van de scenes. Voor de gelegenheid begeleidt hij het team als een soort gids en lokale kenner van de opnamelocaties. Hij regelt ter plekke last minute de onverwacht benodigde dingen. “Dit is superleuk om te doen, vooral omdat het voor ons eigen dorp is,” lacht hij terwijl hij wegrijdt op z’n quad op pad naar een volgende locatie. Arnold Vaneker uit Enschede zet voor de derde keer zijn zijspan in voor een Johma commercial.

Graag naar Losser

Als vanouds neemt de burgemeester soepeltjes plaats in zijn driewielig motorvoertuig. De rol wordt voor de tiende keer vertolkt door acteur Robert-Jan Peters. Als hij een overvliegende motor signaleert, draait hij zich eventjes om. “Nee, hiernaar heb ik één keer gekeken, maar daarna niet meer,” zegt hij bedrukt. In het weiland rijdt een Belgische stuntmotor af en aan om met één hand van het stuur van een schans een aantal meters door de lucht te vliegen om vervolgens tientallen meters verder weer veilig te landen alsof het geen enkele moeite kost. De Amsterdamse acteur komt altijd graag naar Losser. Voor hem voelt de Johmagroep bijna als familie: “Ze zijn erg warm en betrokken. Zelfs in de coronaperiode kreeg ik regelmatig de vraag hoe het met de burgemeester was. Ze stuurden ze me zelfs een attentie. Hoe lief is dat?” De nieuwste commercial van Johma promoot de pittige tonijnsalade en wordt rond oktober uitgezonden.