Algemeen

Pinksterbruidjes

AGELO - Al bijna een eeuw lang trekken de meisjes van basisschool 'n Boaken langs de huizen en de boerderijen van Agelo. In witte kleding en een gele sjerp gaan ze al zingend langs de deuren. Daarbij halen ze alle jaren geld op voor een goed doel. De Pinksterbruidjes van dit jaar hebben Caritas als goed doel gekozen.

Op zaterdagmiddag 4 juni zullen ze te zien en te horen zijn in Ootmarsum bij Huize Franciscus, bij De Amanshoeve in Agelo en bij Huize Den Oostenborgh in Ootmarsum.

Het is een mooie traditie op Eerste Pinksterdag om deze Pinksterbruidjes rond te zien trekken tijdens deze vrolijke rondgang door de straten van Agelo.

Het voortzetten van zo’n mooie traditie is gewoon op zich al een eer. Je merkt dat de huishoudens rekening met hun komst houden, want als er niemand thuis is, dan hangt er vaak al een tasje voor de meiden aan de deur klaar.

De meiden zullen 1e Pinksterdag in Agelo globaal volgens onderstaande route fietsend de huizen langs gaan:

Tussen 9.00 uur en 12.00 uur: Smitsweg, Zonnenbergweg, Oppersveldweg, Weerselosestraat, Dennenkampsweg, Nijenkampsweg, Lomanskampweg, Rossumerstraat, Voortsweg en café restaurant Max.

Tussen 13.00 en 16.00 uur: Weerselosestraat, Heggelkampsweg, Ageleresweg, Kipboomweg, Rossummerstraat, Kleinesweg, Enktermorsweg en hebben camping de Haer als eindpunt.

Een andere groep Pinksterbruidjes met daarbij de jongste meiden zal tussen 14.00 en 16.00 uur lopend in de kern van Agelo rondgaan.