Algemeen

Pim en Pelle lopen 40 km voor het goede doel

OOTMARSUM - DE LUTTE De vrienden Pelle Sijtsma uit Ootmarsum en Pim Groothuis uit De Lutte (allebei 10 jaar) hadden al sinds de editie van 2019 van de Midvastenloop het plan opgevat om weer mee te doen aan deze loop. Maar om de bekende reden ging ook de editie 2021, die gepland stond voor afgelopen weekend, helaas niet door.

De jongens wilden zich niet uit het veld laten slaan en hebben een eigen alternatieve Midvastenloop georganiseerd.

Pim en Pelle liepen samen met hun moeders 40 kilometer, hun zusjes Sanne (8 jaar) en Fenne (7 jaar) steunden de jongens door maar liefst 28 kilometer mee te lopen. Ondanks het wat gure weer werd het een prachtige dag met een wandeling door de natuur in en om De Lutte, Beuningen, Denekamp, Ootmarsum en Rossum. Het was soms best pittig, maar de support van familie onderweg sleepte de kinderen erdoorheen.
Ook het spotten van reeën, roofvogels, ooievaars, hazen en fazanten leidde af van de vermoeide benen. Bij thuiskomst werden de zelfgemaakte stempelkaarten ingeleverd en wachtten slingers en weldverdiende gerbera’s.  

De kinderen hebben zich laten sponsoren voor het goede doel en hebben daarmee € 175,- voor het project Nadirkonyen in Kenia opgehaald.