Algemeen

PH ontvangt subsidie voor framevoetbal

ALMELO - Sportvereniging PH Almelo heeft € 10.696,- ontvangen van Univé Oost voor de aanschaf van frames voor framevoetbal en om het clubgebouw toegankelijker te maken voor mindervaliden. Begin deze maand werd het bestuur verrast met een cheque uit handen Alex Vanhommerig van Univé Oost. Framevoetbal is een vereenvoudigde voetbalvorm, waarbij kinderen die gebruikmaken van een rollator/looprekje ook kunnen genieten van het voetbalspel.

Bestuurssecretaris Peter Rewinkel laat weten zeer verheugd te zijn met de gift. “Kinderen met een loopbeperking uit de omgeving Twente kunnen op deze manier bij ons een balletje trappen, prachtig!”, aldus Rewinkel. “Bovendien sluit dit heel mooi aan bij ons beleid: we willen een maatschappelijk betrokken club zijn, die met beide benen in de samenleving staat. Daarom organiseren we, in samenwerking met Sportbedrijf Almelo, het hele jaar door tal van maatschappelijke activiteiten. Zo worden er bij ons in het clubgebouw taallessen gegeven aan statushouders en daarnaast ontvangen we regelmatig senioren voor een lekkere lunch. Ook kunnen leerlingen van het ROC die een facilitaire opleiding volgen bij ons op een laagdrempelige ervaring opdoen.”

 

Volgens de bestuurssecretaris is dit slechts een kleine greep uit het aanbod. “En we zijn nog niet klaar. In de (nabije) toekomst gaan we aan de slag met Walking Football: een wandelvariant op het normale voetbal voor 60-plussers. Verder zien we dat steeds meer meiden de voetbalsport ontdekken. Het zou mooi zijn als we die aan onze vereniging weten te binden”, besluit Rewinkel.