Algemeen

Peuters in beweging bij AJC'96

LOSSER - Onlangs stonden 15 peuters vol spanning te wachten op de eerste “Peuters in Beweging”, in sporthal De Vlasakker. Terwijl de meesten de hand van hun vader of moeder stevig vast hielden gingen andere kindjes direct op avontuur richting verschillende opstellingen die gebruikt zouden gaan worden onder leiding van Martine Benneker.

Manager Algemene Zaken Roy Elferink; we hebben bij AJc’96 geconstateerd dat er een verschuiving plaatsvindt waarbij we zien dat er steeds eerder behoefte is aan beweging in groepsverband. En ook Martine zag dat, vanuit haar beroep. Ze voetbalde vroeger bij AJc’96 dus de verbinding was in die zin snel gemaakt. Maar we moeten daarbij direct aantekenen dat het hier niet per se om voetbal gaat. Het gaat om beweging, om plezier, om leren samenwerken en om motoriek te ontwikkelen. Dat we daar op momenten een voetbal bij gebruiken en het onder de noemer van AJc’96 wordt georganiseerd is bijzaak. Dat de constatering van Martine klopte bleek al snel. Er was plek voor 15 peuters en die aanmeldingen hadden we binnen een paar dagen bij elkaar. Helaas moesten we andere kindjes teleurstellen, een nieuwe groep begint in december.

Wat we hebben gezien waren twee- en driejarigen die vol verwachting begonnen aan dit avontuur en vooral veel plezier hadden. Die het leuk vonden om bezig te zijn met een bal en een hoepel, die konden klimmen over hindernissen en simpelweg plezier maakten. We zijn Martine erg dankbaar dat ze dit wil doen, vanuit haar vak is ze bij uitstek geschikt om het geheel te faciliteren.

Voorzitter Robert de Vries; toen Roy zich, na zijn gesprekken met Martine, bij ons meldde met dit verhaal hebben we ons enthousiasme direct laten gelden. Wat een mooi initiatief om deze groep nog hele jonge kindjes dit aan te kunnen bieden. We zijn gewend aan plezier op het voetbalveld waar we steeds meer over beleving praten met de bal als middel en niet als doel. Nu zien datzelfde plezier terug bij een andere groep waar de bal er nog minder toe doet. Waar het puur gaat om plezier, om samen ontdekken.

De huidige groep krijgt in totaal tien trainingen voorgeschoteld, de laatste training zal op de velden van AJc’96 plaatsvinden. Een nieuwe groep peuters zal in december beginnen. AJc’96 kondigt via haar social media kanalen aan wanneer aanmeldingen weer gedaan kunnen worden.