Algemeen

Paul Wilbrink in training voor Africa Classic 2021 van Amref Flying Doctors

NIJVERDAL – Paul Wilbrink is directeur van het bedrijf Foliefant op het Nijverdalse industrieterrein. Het bedrijf levert verschillende soorten folies voor de bouw. Maar dat is, hoewel best belangrijk voor Paul, niet de reden om de spot op hem te richten. Hij heeft zich voorgenomen om in de herfst van 2021, van 9 tot en met 16 oktober, mee te doen met de Africa Classic van Amref Flying Doctors.

Wilbrink (54) woont in Nijverdal. Hij is een verwoed mountainbiker. Des gevraagd vertelt hij dat hij al ruim 20 jaar lang een enthousiast beoefenaar van deze sport is. “Op vrijdagmiddag ga ik met een vriendengroep trainen of ik ga zelf op pad. Vroeger heb ik wel aan wedstrijden mee gedaan. Nu rijd ik puur voor m’n plezier. Eigenlijk zou ik ook naar de sportschool moeten op de spinningfiets maar dat schiet er een beetje bij in de laatste tijd.”

Op Facebook kwam hij toevallig de Africa Classic tegen. Het doel en de tocht spraken hem aan. Er worden twee tochten georganiseerd een in Malawi en een in Tanzania. Het sponsorgeld van de deelnemers wordt gebruikt voor gezondheidsprojecten in Afrika. Wilbrink wil de Tanzania-versie van de mountainbiketocht gaan rijden. Een avontuurlijke zesdaagse tocht door de prachtige natuur van Afrika, rond de Kilimanjaro met onderweg bezoeken aan projecten van Amref Flying Doctors. Tijdens de tocht komen de deelnemers wild, zoals giraffen en olifanten tegen, maar bezoeken ze ook scholen en ziekenhuizen en bekijken ze recent aangelegde waterputten.

Sponsoren
Om mee te kunnen doen, moet een deelnemer minimaal 5.000 euro aan sponsorgeld doneren aan de Flying Doctors. Dat bedrag heeft Wilbrink nog niet bij elkaar. Maar hij heeft een aardig beginnetje: “Ik heb wel toezeggingen van sponsoren, als je die meetelt is het bedrag hoger dan dat wat op de site vermeld staat. Door de coronaperikelen is het momenteel moeilijker om geld binnen te krijgen.” Wilbrink wil in elk geval gaan fietsen en misschien gaat er nog een zakenrelatie met hem mee.

Uitdaging
“Vooral de hoge temperatuur in combinatie met de afstand vormen een uitdaging voor mij. Het hoogteverschil niet.”  Een grappig detail is dat Paul Wilbrink zijn bedrijf Foliefant heeft genoemd en op zijn kantoor een levensgrote foto van een olifant met een rol folie in zijn slurf tegen de muur heeft hangen. “Ja, bizar hè”, zegt hij lachend. Volgend najaar hoopt hij de olifanten in het echt te ontmoeten! Wie hem wil steunen met dit project door te sponsoren, moet een kijkje nemen op zijn Facebookpagina.