Algemeen

Patisserie Van Otten bakt beste speculaasbrokken van provincie

ENTER – Patisserie Van Otten heeft woensdag 28 oktober de eerste prijs gewonnen bij de provinciale Speculaasbrokken keuring van het Gilde van de Betere Banketbakkers van Het Patisserie College.

Alle banketbakkers, aangesloten bij het gilde Het Patisserie College, konden een week eerder hun beste speculaasbrokken inleveren voor de keuring ‘Beste Brokkenmaker 2020’. In totaal hebben zo’n zestig banketbakkers gestreden om de felbegeerde titel.

De jury, Dre Eversteijn, Toppatissier van Friesland Campina en vier specialisten en oud-banketbakkers, spraken van een hoog niveau van de producten. Dre Eversteijn: “De winnende brokken van Van Otten waren van uitstekende kwaliteit. Deze brokken hebben de perfecte verhouding tussen een lekkere zoete en volle roomboter smaak en tijdens het eten komt ook een heerlijke speculaas melange naar boven. Daarnaast is de brok heerlijk bros, maar ook weer niet te kruimelig. Kortom een brok die je achter elkaar op eet als je eenmaal begonnen bent.”

Ook over de kwaliteit was de jury goed te spreken: “Over het algemeen was de kwaliteit zelfs weer van een iets hoger niveau dan voorgaande jaren. Vooral op het visuele aspect zijn de brokken in zijn algemeenheid beter geworden. De top ligt erg dicht bij elkaar.”

De winnende brokken voor de provincie Overijssel scoorden op smaak uitstekend. Maar ook de brosheid en uitstraling waren van een geweldige kwaliteit. Een prachtig resultaat voor dit banketproduct. Eric van Otten is blij met de prijs: “Elk jaar proberen we weer een nog betere brok te bakken. Het neigt dan ook naar topsport en wil graag deze prijs opdragen aan ons hele team. Daarnaast vind ik het geweldig dat we de prijs nu voor de tweede keer op rij winnen.”