Algemeen

Parkgebouw vol goede zin van start met nieuwe theaterseizoen

RIJSSEN - De deuren staan alweer een paar weken open en de eerste bijeenkomsten en feestjes zijn alweer geweest. Het Parkgebouw-team is helemaal klaar voor een nieuw seizoen.

 

Deze week wordt het nieuwe seizoensprogramma huis-aan-huis verspreid in de vorm van een folder. “Het boeken van dit nieuwe seizoen moest gebeuren terwijl we nog midden in de laatste coronasluiting zaten. Het was dus lang onzeker of we alles wel door kon gaan. Maar dat is gelukt en we zijn blij dat we weer veel mooie voorstellingen kunnen bieden”, aldus directeur Jolanda Agteresch. Pr-medewerker Tanja Zwiers vervolgt: “Wij hebben daarom ook gekozen voor een eenvoudige folder. De overige informatie kan men dan vinden op onze website en natuurlijk vertellen we zelf ook graag wat er allemaal in het Parkgebouw komt.”

Opvallend is dat er weer veel amateurverenigingen hun plek hebben gevonden op het podium van de Oude Dame. Jolanda: “Ook voor hen was het een moeilijke en onzekere tijd, maar ze zijn er allemaal nog en alweer volop aan het repeteren. We zijn heel blij dat ze weer kunnen optreden in hun eigen Parkgebouw.”

Koren, solisten en Rijssense Revue
Eind september start het seizoen met een optreden van het Rijssens Mannenkoor samen met diva Karin Bloemen. De Twente Zangers geven een Kerstconcert met sopraan Karin Hertsenberg, Muziekvereniging Wilhelmina geeft twee concerten en de jubilerende Rijssense Revue komt maar liefst vier keer met de nieuwe show ‘Smaakn Veskilt’. “Het mooie is dat deze voorstellingen ook voor de kleine portemonnee goed te betalen zijn. Want dat is natuurlijk wel iets waar we de komende tijd wel mee te maken krijgen”, zegt Jolanda. “Maar wij proberen eigenlijk altijd de kaartprijs zo laag mogelijk te houden, zodat theater voor iedereen toegankelijk blijft.”

Tribute bands
Verder heeft muziek ook een belangrijke plek in het programma. Tanja: “Tribute bands doen het altijd goed. We hebben een aantal terugkerende bands, zoals Abba Fever en The Story of Simon & Garfunkel. We volgen ook de tips van onze gasten op. Zo staat dit jaar de ‘Tribute to the Cats band’ op ons podium. Dat is op dit moment de best verkopende show. Maar ook nieuwe muziek blijft een groot onderdeel van ons programma.”
Eén van de favorieten van Jolanda is Tim Akkerman met zijn band The Ivy League. “Tim komt al jaren in het Parkgebouw. Eerst als frontman van DiRect, maar nu al jaren solo of met band. Dit seizoen gaat hij terug naar de tijd van MTVUnplugged: met de mooiste songs uit zijn eigen oeuvre en een ode aan de rock muziek en zijn helden.” Een andere favoriet in het programma is The Kik. Dit seizoen hertaalt de Haagse band het Eurovisie Songfestival. “Dus bijvoorbeeld Waterloo in een Nederlands popjasje. Gebracht met veel humor, dus dat wordt zeker een avond waarbij je niet kunt blijven zitten”, lachen de dames. Natuurlijk zijn ook oude bekenden Daniël Lohues, Joris Linssen & Caramba en Dana Winner van de partij met een nieuwe voorstelling.

Klassiek
In het klassieke genre is genoeg te bekijken en te beluisteren. Vocaal Ensemble Consensus Vocalis komt met een muziektheatervoorstelling ‘Schumann & zoon’ rond de compositie Felix und Clara van Jacques Bank, met werken van Robert Schumann, Johannes Brahms en Clara Schumann. Acteur Matthijs van de Sande Bakhuyzen geeft gestalte aan Felix Schumann. Het programma bevat verder namen als Lavinia Meijer & het Amsterdams Andalusisch Orkest, pianist Vitaly Pisarenko en ook hier oude bekenden: het Phion brengt een serie van drie concerten en na jaren is ook Symfonia Jong Twente weer terug.
“Het is bijna te veel om op te noemen, maar wat Rijssen en omgeving zeker moet gaan zien? De toneelvoorstelling ‘Nu ik je zie’ met acteur Soy Kroon bijvoorbeeld. De makers van ‘Ma’, hebben dit keer gekozen voor het boek van Merlijn Kamerling over de dood van zijn vader Anthonie. Prachtig solotoneel”, vertelt Jolanda.” Verder tipt het Parkgebouw-team de show van mentalisten Rob & Emiel. De heren zijn huidig en 14-voudig Nederlands kampioen Goochelen. Zij werden benoemd tot de beste mentalisten ter wereld en hebben tijdens het WK Magic 2022 in Canada de tweede plek veroverd.

Natuurlijk wordt er ook weer film gedraaid in het Parkgebouw. Op 22 september aanstaande draait de film ‘Zo Doo Wiejleu Dat’ die Johanna ter Steege maakte over een eeuw Twente. In het voorjaar wordt er weer regelmatig film gedraaid in de Herman Wessels zaal. Het programma is te zijner tijd bekijken via de website.
Kortom, er is weer genoeg te beleven in het Parkgebouw. Jolanda: “We hebben er ontzettend veel zin in om iedereen in Rijssen-Holten en omgeving weer te ontvangen. En daarom vragen we graag: Goa’j wier met?”

Huis-aan-huis
Het programma wordt huis-aan-huis verspreid in Rijssen-Holten, Enter en Wierden.
De krant is af te halen in Rijssen bij de bibliotheek, Cigo, Gemeentehuis, Nettorama, Plus Ter Maat en The Readshop.
In Wierden bij Albert Heyn, Boekhandel Reterink, bibliotheek, Gemeentehuis en Jumbo en in Enter bij Coöp en Primera.
Verdere informatie en tickets via: www.parkgebouw.nl