Algemeen

Pannenkoekenbakkers en boswachters helpen elkaar

OLDENZAAL - De gebieden van Natuurmonumenten in De Lutte trekken deze periode veel bezoekers. De natuur is immers een van de weinige ‘uitjes’ die we nu kunnen plannen. Natuurmonumenten en De Stroper sloegen de handen ineen en dit resulteerde in de  de pannenkoekenactie. Wandelen is helemaal fijn met de gedachte dat er aan het einde van de wandeling iets lekkers voor je klaar staat.

Pannenkoekenbakkers en hulp-boswachters
Catharina van der Wal en Bernard Boukema van Pannenkoekhoes De Stroper haakten hier al eerder op in door hun restaurant te voorzien van een ‘to go balie’. Catharina ‘Je merkt dat wandelaars toch graag nog even een kop koffie willen drinken of iets lekkers mee willen nemen naar huis, in die behoefte kunnen wij voorzien en zo houden we contact met ons publiek’.
Simone Damhof, boswachter Communicatie & Beleven bij Natuurmonumenten vult aan ‘We worden wel blij van de aandacht die natuur nu krijgt. Niet alleen het draagvlak wordt groter, de bezoekersaantallen groeien ook. Dat maakt het ook wel eens moeilijk. Wij kunnen niet continu overal zijn en daarom is het prettig dat ze bij De Stroper soms al antwoord kunnen geven op vragen, bijvoorbeeld over routes. Zo worden de pannenkoekenbakkers een soort hulp-boswachters’.

Tochten van Oerrr
Enkele jaren geleden ontwikkelden de Stroper en Natuurmonumenten naast de kinderfeestjes ook de Tovertocht van Oerrr en de Tocht van Oerrr. Deze tochten zijn ideaal voor een leuk gezinsuitje.
 
Zelf ontdekken
Oerrr is het jeugdprogramma van Natuurmonumenten. Met Oerrr beleven de kinderen de leukste avonturen in de natuur en ontdekken ze hoe ze de dieren en natuur een handje kunnen helpen. Landelijk zijn er al meer dan 200.000 kinderen die meedoen met dit programma. Je bent al lid van Oerrr vanaf € 2,00 per maand. Bij Oerrr staat zelf ontdekken voorop, zelf bedenken, ervaren en je zintuigen laten werken.