Algemeen

Pand 11 AllStars neemt deel aan FC Twente Cup

RIJSSEN - Sinds enkele jaren nemen de jongeren uit Rijssen-Holten deel aan de FC Twente Cup, op initiatief van het Straathoekwerk. Ook dit jaar doen ze weer mee, en wel met twee teams.

Het eerste team zijn veelal jonge jongeren uit de Rijssense wijk Plan Zuid en zitten allemaal op de Johan Frisoschool. Het tweede team zijn de kampioenen van het vorige seizoen, die dit jaar meedoen met de nieuwe versie van de FC Twente Cup.

''Dat het de jongeren lukt om in beide toernooien mee te doen om het kampioenschap is heel bijzonder. De FC Twente Cup is een mooi initiatief van deze club”, aldus Tom Vissers, jongerenwerker bij Pand 11. “Het verbindt jongeren aan elkaar èn aan hun gemeenschap. Ze zijn sportief bezig door middel van de benodigde trainingen en oefenwedstrijden, maar dragen ook maatschappelijk hun steentje bij door buurtbijdrages te doen.”

Zo gaat het team dat mee doet aan de reguliere versie van de FC Twente Cup binnenkort een aantal klussen doen in en rondom de Johan Frisoschool. En de jongeren die meedoen aan de nieuwe versie moeten hierin nog een stap verder gaan. “De nieuwe versie is veel uitgebreider. De jongeren moeten tijdens hun deelname een Maatschappelijke Diensttijd (MDT) vervullen, onder andere door grotere buurtbijdrages te doen. Hierbij kan gedacht worden aan het organiseren van een grote activiteit in de binnenstad van Rijssen of het ophalen van geld voor de vluchtelingen uit Oekraïne. Verder gaan ze druk aan de slag met hun persoonlijke ontwikkeling, door middel van een Persoonlijk Ontwikkelings Plan met bijbehorende doelen.”

“In beide toernooien doen we voor de volle 100 procent mee”, aldus Tonny Schmit, straathoekwerker binnen de gemeente Rijssen-Holten. “Het MDT-component is nieuw in de FC Twente Cup, maar biedt een mooie verdieping op de reguliere versie. Daarbij is ook het eindtoernooi van de nieuwe versie uitgebreider: de winnaar van het eindtoernooi gaat namelijk het land in, dertien Eredivisieclubs doen hier aan mee. Iedere club levert zijn winnaar voor een groot landelijk eindtoernooi in Rotterdam.”

Tom: “Maar laten we bij het begin beginnen: kwalificeren voor het eindtoernooi in de Grolsch Veste. De beker van vorig seizoen prijkt nog altijd in ons jongerencentrum, en we zien er graag twee bij komen dit jaar.”

Mocht u ideeën hebben voor een klus die de jongeren van de FC Twente Cup uit kunnen voeren, of heeft u vragen over de FC Twente Cup / de activiteiten van het Straathoekwerk en Pand 11, dan kunt u contact opnemen met Tom Vissers via t.vissers@pand11rijssen.nl.