Algemeen

Opknapbeurt Weertstraat

GLANE - De leefbaarheid verbeteren in Glane. Met dat doel heeft de gemeente Losser een aantal projecten gestart. Het verleggen van het fietspad langs de Dinkel en de Dinkel de ruimte geven zodat het zijn natuurlijke weg weer weet te vinden, is er een was. De Glanestraat is inmiddels opgeknapt. De Weertstraat wordt opnieuw ingericht en krijgt nieuwe riolering. 

Wethouder Jaimi van Essen praatte de pers afgelopen maandag bij over de aanpak van de Weerstraat. “De Weerstraat is een smalle straat met verouderd asfalt en auto’s die aan weerszijden geparkeerd staan. We willen dit gedeelte versneld opknappen. Het was een uitdaging om voldoende parkeergelegenheid te behouden en de straat een groene uitstraling te geven. Gelukkig konden we van de bewoners op nummer 11 een stuk grond kopen om daar extra parkeerplaatsen te maken. We willen dat de straat een dorps en fris karakter krijgt.”  

Voorjaar klaar

De aanbesteding is inmiddels gestart en moet eind januari afgerond zijn. Wat Van Essen betreft wordt er in het voorjaar gestart en is de straat in mei klaar. Het groen wordt dan in het najaar geplant. De verwachting is dat de straat zo’n vier tot zes weken afgesloten zal zijn tijdens de werkzaamheden. Het College van B&W heeft inmiddels het ontwerp vastgesteld. Aanwonenden worden nog uitgenodigd om het ontwerp te laten zien. “In principe ligt het plan klaar, maar we zijn niet star als er nog wat kleine dingetjes veranderd moeten worden,” belooft de wethouder.

Voortgang over de projecten in Glane is te volgen op de website van de gemeente: www.losser.nl/glane