Algemeen

Opbrengst kerstactie extra welkom voor Voedselbank

OLDENZAAL - De inzameling van houdbaar voedsel voor de Voedselbank Oost Twente bij 13 supermarkten in Oldenzaal, Denekamp, Ootmarsum en Weerselo is een groot succes geworden. Op vrijdag 9 en zaterdag 10 december vulden klanten van de supermarkten in totaal ruim 600 kratten met houdbare producten.

De opbrengst van deze kerstactie is meer welkom dan ooit omdat het aantal cliënten aan wie wekelijks een voedselpakket wordt verstrekt met name de laatste maanden sterk groeit. Van rond de 130 in het begin van dit jaar naar ongeveer 190 in december. Met de voedselpakketten, die wekelijks aan deze cliënten worden verstrekt, worden zo’n 450 monden gevoed in het werkgebied Oldenzaal en Denekamp.

Donaties

Inmiddels zijn op de bankrekening van de Voedselbank Oost Twente ook al de nodige donaties bijgeschreven, bijvoorbeeld van mensen die (een deel van) de 190 euro korting op de energierekening willen schenken. Financiële donaties zijn vanzelfsprekend ook zeer welkom bij de Voedselbank. Dat kan eenvoudig via de website www.voedselbankoosttwente.nl. Daar kunnen ook mensen, die zich willen aanmelden als vrijwilliger, terecht. Mensen of bedrijven die hun kerstpakket willen doneren aan de Voedselbank Oost Twente kunnen dat op maandag, donderdag en vrijdag van 10.00 tot 12.00 u. afgeven aan de Nijverheidsstraat 97 in Oldenzaal.