Algemeen

Online bingo De Wegwijzer

Toen duidelijk werd dat de school nog langer dicht zou blijven, zeiden de leerkrachten van basisschool De Wegwijzer tegen elkaar: “We organiseren iets leuks voor alle kinderen en ouders!” Het plan: een online bingo voor de hele school met prachtige prijzen, passend bij basisschool De Wegwijzer waar al jaren traditiegetrouw een bingo wordt georganiseerd voor alle inwoners van Losser. 

Woensdagavond kwamen maar liefst 80 gezinnen online, bijna de hele school. De oma’s van juf Willeke en juf Michelle, oma Mies en oma Wil, hebben de juffen even ontlast in deze drukke onlinetijd, en draaiden de ballen. De kinderen zaten met gespannen snoetjes voor het scherm. Bingoprijzen werden met versierde auto’s door verklede collega's aan huis gebracht. Doordat de kinderen al wekenlang iedere dag online les krijgen konden ze al goed ‘online opletten’. Bij Bingo werd er door de kinderen door de kamers gedanst en mocht de microfoon tijdelijk open. 

Het was genieten van de blije gezichtjes aan de deur, die werden verrast met prijzen als gevulde rugzakken, stepjes, puzzels en compleet beddengoed gesponsord door Bricks & Brands, een onderneming van een van de ouders.

De Wegwijzer probeert in deze lockdown een lichtpunt te zijn voor de kinderen. Zo ontvingen de kinderen en ouders bijvoorbeeld een groot ‘complimenttos’ in de huiswerktas, en gaan leerkrachten vermomd voor de camera als ‘the Masked voorlezer’. Hopelijk kan er snel weer ‘live’ Bingo worden geroepen in de schoolhal. De school hoopt dat het vanaf volgende week weer gewoon les mag gaan geven.