Algemeen

Ondanks lockdown: Wees loyaal, koop lokaal

OLDENZAAL – De afgelopen week was het al heel duidelijk zichtbaar. De lockdown-maatregelen leiden tot lege straten in de stad. De aanblik het centrum zonder één mens, op een doordeweekse dag, is wel even wennen. Jeff van den Biggelaar van Oldenzaal Promotie heeft met veel ondernemers contact en benadrukt: “Juist nú is loyaliteit aan de Oldenzaalse ondernemers cruciaal.”

De binnenstadondernemers hadden in de dagen voor de kerst gehoopt op een goedmakertje voor een moeilijk jaar. Helaas zijn de meeste winkels gesloten tot 19 januari en is de horeca dichtgebleven.

Jeff: “Ik merk veel solidariteit en gevoel voor urgentie bij de ondernemers. Winkeliers en horecabedrijven hebben laten zien dat ze een groot verantwoordelijkheidsgevoel hebben. Ook nu zie je dat in de winkels, die nog open zijn, strak wordt toegezien op coronaveiligheid. De winkeliers weten ook dat zij solidair moeten zijn met de horeca. Als we corona niet in de komende weken weten te beteugelen wordt daarmee ook het lot van café’s en restaurants bezegeld.”

Jeff vindt dat het niet nodig is om massaal naar de grote internetwinkels uit te wijken. Jeff: “Het zou doodzonde zijn als de omzet van onze winkeliers door de lockdown op grote schaal in de zakken verdwijnt van de grote onlineshops. De BOL’s en de Zalando’s, om maar iets te noemen. Het is schrijnend dat een winkel als Vako zelf geen boeken mag verkopen, maar wel boeken, die buiten Oldenzaal gekocht zijn, als postloket aan de mensen mag afgeven. Veel Oldenzaalse winkeliers zoeken naar alternatieven door afhaal of bezorging van producten. De horeca was daar al een mooi voorbeeld van, maar ook winkeliers zijn druk bezig om hun spullen anders aan te bieden. Mensen, neem de moeite om hun acties op social media te volgen! Ondanks de lockdown is er echt vaak de mogelijkheid om onze eigen winkeliers en horeca omzet te blijven gunnen. Waar een wil is, is ook vaak een weg! Bel ze gewoon of kijk op www.uitinoldenzaal.nl voor een overzicht van welke winkels waar te vinden zijn!”

De Oldenzaalse cadeaubon is ook een manier om Oldenzaalse bedrijven te ondersteunen. Jeff van den Biggelaar: “Je kunt met de Kerst bijvoorbeeld afzien van een tastbaar cadeau en onze Oldenzaalse cadeaubon geven. Op die manier weet je zeker dat je geld in onze Oldenzaalse economie blijft zitten. Dat is echt van levensbelang voor onze binnenstad!”

Tot slot nog één hartenkreet van Van den Biggelaar: “Mensen, steun de ondernemers ook door je aan de regels te houden, drukte te vermijden en contacten te minimaliseren, ook thuis! Ik moet er voor al die zaken niet aan denken dat we over vijf weken nog niet van de lockdown verlost zijn. En hoe mooi zou het zijn als we allemaal snel weer met onze gevulde tassen kunnen nagenieten op een terras of in een restaurant…”

Reacties

Bijzonder fijn om te ervaren dat er iemand zijn mening durft te geven en achter de ondernemers  staan! Gemeente oldenzaal sta ook op en laat u NU horen of zien. Veel ondernemers hebben NU een hart onder de riem nodig. Ik wens alle ondernemers heel veel sterkte!