Algemeen

Ondanks corona toch aandacht voor Bevrijdingsdag Oldenzaal

OLDENZAAL - Op 2 april kwam de Oldenzaalse Bevrijdingsdag weer voorbij. Vanwege de aanhoudende corona pandemie kon dit wederom niet uitgebreid worden gevierd. De Stichting Veteranen Oldenzaal bedacht een manier waarbij op een corona-veilige manier toch aandacht kon worden gegeven aan deze bijzondere dag.

In samenwerking met de gemeente Oldenzaal bracht Stichting SVO slagroomsoezen aan alle bewoners van de Oldenzaalse zorgcentra. Ook was er een kleine lekkernij voor alle cliënten die 2 april door medewerkers van de zorggroep Sint Maarten en de zorgfederatie Oldenzaal thuis werden bezocht.

De bezorging vond plaats op een wel zeer passende manier: met 4 oude legervoertuigen reden ze in veteranen uniform een route langs alle vijf zorgcentra locaties, waarbij ze de dozen soezen met kaartjes overhandigde. De vrachtwagen was voorzien van spandoeken met de tekst “vandaag 2 april, Bevrijdingsdag Oldenzaal, lieve mensen hou vol!” en waren de wagens versierd met Nederlandse en Oldenzaalse vlaggen. Tijdens de rit stopten ze ook nog even heel kort om hun oudste 3 veteranen persoonlijk een slagroomsoes te overhandigen en een hart onder de riem te steken.

Willy Brons, voorzitter van de Stichting Veteranen Oldenzaal: “Het is erg mooi om dit te kunnen en mogen doen voor de bewoners van onze zorgcentra. We willen hen zo laten weten dat we ze, ondanks de aanhoudende moeilijke omstandigheden, niet vergeten en op deze wijze de Bevrijdingsdag toch een beetje samen kunnen vieren. Ook zijn we de gemeente Oldenzaal enorm dankbaar, want zonder hun steun was de actie niet mogelijk geweest op deze uitgebreide schaal.”

Veel bewoners van de zorgcentra stonden achter de ramen te zwaaien en op afstand mee te dansen op de muziek. De wagens reden ook nog even langs de Walgaardenflat en de vaccinatielocatie in de oude bibliotheek.