Algemeen

Oldenzaal toch een beetje ‘Lös’

OLDENZAAL -  Het was een onwerkelijk gevoel: Oldenzaal zonder Boeskool is Lös in de laatste week van de bouwvakvakantie. Een aantal horecaondernemers zag de mogelijkheid om in dat gat te springen met een kleinere variant. Bart Ikink (Ter Stege), Bernhard Luttikhuis (J.W. Racerhuis) en Hans Sombekke (De Kroeg) gingen ‘lös’ met een feestje op eigen leest geschoeid.

Het bestuur van De Boeskool is Lös zag zich eerder dit jaar genoodzaakt om dit Oldenzaalse evenement af te gelasten. De argumenten voor die moeilijke beslissing zijn uiteindelijk juist gebleken. Enkel zitplaatsen en corona gezondheidschecks stonden een volwaardige Boeskol is Lös teveel in de weg.

Bart Ikink had een slimme variant bedacht: Summer in the Zittie, een vierdaags muziekspektakel met zitplaatsen èn de coronacheck bij de ingang. Een andere opzet dan De Boeskool, maar het publiek vermaakte zich er prima om.

In de tuin van het J.W. Racerhuis konden gasten, net als in ‘normale’ Boeskooljaren, diverse gerechten en wijnen proeven.

Hans Sombekke had een stuk straat voor De Kroeg omgetoverd in een mini-festival-terrein met live bluesmuziek.