Algemeen

Noé Raamsman en Danique Fokkert Clubkampioenen bij Fysion Nijverdal

NIJVERDAL – Gymnastiekvereniging Fysion heeft zaterdag 30 november haar jaarlijkse clubkampioenschappen voor de actieve turnleden in sporthal de Kruidenwijk gehouden. Ruim 150 leden hebben die dag aan de wedstrijden deelgenomen.

Vanaf 9.30 uur mochten alle recreatie meisjes van start samen met de jong talent turnen. De deelnemer met de hoogste score van de hele wedstrijd werd de clubkampioen van Fysion. Alle leden deden een greep naar de felbegeerde wisselbeker. Om 12.15 uur waren alle oefeningen geturnd en konden de laatste cijfers voor de einduitslag worden ingevoerd door de telcommissie.

Heel veel leden van Fysion gingen met een medaille om naar huis, maar de beste drie van alle 150 deelnemers kregen naast een medaille ook nog een beker. Uiteindelijk ging Noé Raamsman er met de grote wisselbeker vandoor. Zij mag zich een jaar lang Clubkampioen van de gymafdeling noemen.  Tweede werd Lize Blikman en Lindy Hodes derde.

Aansluitend op de wedstrijden van de gymleden, was het de beurt aan de leden van de springgroepen binnen Fysion. Ruim veertig leden deden mee aan de club springkampioenschappen. Zij lieten spectaculaire sprongen zien op 3 verschillende toestellen; minitrampoline, minitrampoline toestel en airtrack. Naast de individuele sprongen hebben alle leden ook in teamverband een mooie serie sprongen laten zien.

Aan het eind van de middag werden de cijfers bij elkaar opgeteld en kon ook de wisselbeker voor de beste spring(st)er binnen de vereniging worden uitgereikt. Danique Fokkert mag zich een jaar lang clubkampioene springen van Fysion noemen. De tweede plaats ging naar Malou Blaauwgeers en derde werd Sterre Roelofs.