Algemeen

Nieuwe vestigingen en mammacare afdeling in alle winkels

Be Nice Lingerie voor jou maakt bijzondere groei door

TUBBERGEN - In het Veluwse Heerde opende Bernice den Boon in 2020 de lingeriespeciaalzaak ‘Be Nice Lingerie voor jou’. Ondanks de moeilijke tijd waarin de onderneming begon volgde afgelopen jaar een spetterende opening van de tweede vestiging in Tubbergen. Daar blijft het echter niet bij. Zaterdag 11 maart opent de derde vestiging in Hengelo en in april volgt de vierde vestiging in het Gelderse Ede. In gesprek met Janine Vissia en Janneke Bergenhenegouwen blijken de ambities nog onverminderd hoog te zijn.

“Bernice den Boon kreeg in haar omgeving de mogelijkheid om een lingeriezaak over te nemen. Ze wou graag iets doen voor de maatschappij en is zodoende met de winkel begonnen. Ik ben altijd werkzaam geweest in de lingeriebranche. Bernice kende mij vanuit het netwerk en benaderde mij om een winkelformule te schrijven en samen uit te rollen”, vertelt Be Nice formulemanager Janine Vissia. “Ik heb er toen meteen volmondig ‘ja’ op gezegd. Na jarenlang zelf een lingeriezaak te hebben gehad kan ik hierbij mijn passie en ondernemersgeest kwijt. Als je eenmaal met het lingerievirus bekend bent raak je er niet meer vanaf. Als formulemanager van Be Nice ben ik vrij om eigen ideeën uit te voeren. Zo mag ik de droom waarmaken waar ik in 1997 mee begonnen ben. De passie komt voort uit het feit dat het heel dankbaar werk is om te helpen. Als bijvoorbeeld een bh perfect zit, dan geeft dat zo’n gevoel van dankbaarheid.”

Na de start in 2020 maakte Be Nice Lingerie voor jou een opvallende ontwikkeling door. “In juli 2022 is de tweede vestiging geopend in Tubbergen. Het heeft te maken met corona dat we de eerste twee jaar al niet konden uitbreiden, nu gaan we er vol voor. Natuurlijk waren er zorgen, maar we hebben een goed en ambitieus plan. Wat goed is komt snel. We hebben een bepaalde visie en durven te ondernemen. Wij proberen de mensen in hun kracht te zetten. Werkgeluk en waarde toevoegen aan een ander, zowel bij werknemers als partners, dat is heel belangrijk. We willen samen groeien op basis van goede afspraken. Dat zijn geen samenwerkingsverbanden voor een jaar, we gaan voor langdurige partnerships met betrouwbare A-merken. In 2023 gaan we na de opening van de vestigingen in Hengelo en Ede even stabiliseren en onze visie uitrollen over alle vestigingen. Maar voor 2024 staan al gesprekken gepland voor verdere uitbreiding, dat ziet er heel positief uit. Wanneer het past binnen onze organisatie en lingeriespeciaalzaakformule, willen we uiteindelijk doorgroeien naar 21 vestigingen met een landelijke dekking”, aldus Vissia. 

Count your blessings, je bent uniek

Enthousiast vertelt de formulemanager verder over het succesverhaal van Be Nice: “In onze winkels zorgen we voor persoonlijke aandacht, gastvrijheid en een ruim assortiment aan exclusieve en hoogwaardige lingerie van kwaliteitsmerken. Naast lingerie bestaat het assortiment uit badmode, nachtmode, shapewear en huispakken. Ook voor heren zijn er genoeg mogelijkheden. Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich op zijn gemak voelt en zijn ervan overtuigt dat bovenkleding pas tot z’n recht komt als je lingerie als een tweede huid zit. Voor iedereen en elke gelegenheid is er bijzondere en passende lingerie. Het is fantastisch dat een vrouw voor alle fasen van het leven hier terecht kan. Van de eerste bh tot een voedingsbeha, sportbeha en we zijn ook gespecialiseerd in hele grote cupmaten. Bij een vrouwelijk lichaam veranderd heel veel, eens in de twee jaar zijn er vaak al andere maten nodig door hormonen, afvallen, etc. Ons personeel volgt bijna elke maand een cursus of training, daarmee kunnen we goed deskundig advies bieden. Wanneer we horen dat iets perfect past, zijn we zelf ook tevreden. We zeggen altijd ‘count your blessings, je bent uniek’. Daarom is er Be Nice Lingerie voor jou!”

Unieke mammacare formule met borstprotheses op maat

Net als Vissia heeft ook Janneke Bergenhenegouwen zich inmiddels aangesloten bij Be Nice Lingerie voor jou. Als mammacare manager is voor haar een speciale taak weggelegd. “Net als Janine heb ik ook een passie voor, en een achtergrond in, de lingeriebranche en ben ik vanuit het netwerk, door Janine, benaderd om aan te sluiten bij Be Nice Lingerie voor jou. Ik was vijftien jaar eigenaresse van ‘De wereld van lingerie’ in Hengelo. Deze is overgenomen door Be Nice, zaterdag 11 maart is de grote opening van de nieuwe lingeriespeciaalzaak met leuke acties. Ik wou me graag volledig storten op mammacare dat heel erg aan het groeien was. Ik kende Janine al vijftien jaar en we zijn op het juiste moment op elkaars pad gekomen. De mensen van Be Nice zijn net als ik harde werkers met hart en passie voor het vak. Daarop kan ik als mammacare manager een mooie aanvulling zijn. Ik kan nu de winkel loslaten en zorgen voor volledige mammacare integratie in de lingeriewinkel”, aldus Bergenhenegouwen.

De lingerieonderneemster licht de mammacare formule enthousiast toe: “Met de mammacare afdeling van Be Nice bieden we alles voor dames met borstkanker, van het aanmeten van lingerie en badkleding tot borstprotheses. Dat is in deze regio nog vrij uniek. De protheses worden nu vooral in de medische wereld aangeboden. Dames willen graag uit dat medische en naar een goede lingeriespeciaalzaak voor een prothese op maat. Vanwege het grote assortiment aan bh’s is Be Nice daarvoor uitermate geschikt. Ziekenhuizen en revalidatieklinieken bieden een aantal standaardprotheses. Met Be Nice maken wij een scan van de vrouw waarna er een unieke 3D E-prothese wordt ontwikkeld, compleet afgesteld op haar maat en lichaam. Daarvoor werken wij samen met EVE-protheses en in het grootste deel van het oosten zijn wij de enige die het recht hebben om deze maatwerkprotheses te leveren. De maatwerkprotheses worden veelal vergoed door de zorgverzekeraars. Ook daarin ontzorgen wij de klant. Vrouwen kunnen zowel voor als na de operatie bij ons terecht, wij ontzorgen van a tot z. Zo zijn er informatieavonden rondom borstprotheses voor mensen die geopereerd zijn of nog geopereerd worden. Daarbij komen straks avonden met complete modeshows. Voor de vrouwen wordt het visueel weer zoals vroeger. Het komt dichter bij echt dan de standaard protheses die niet goed op het lichaam aansluiten. Bij maatwerk merken vrouwen dat al bij het passen. Wanneer een vrouw dan zegt dat het weer helemaal ‘als eigen’ voelt, dan is dat het mooiste om te horen en uiteindelijk te kunnen maken.

We beginnen meteen in Hengelo, maar in 2023 gaan we de mammacare formule met maatwerkprotheses uitrollen over alle winkels. Naast het brede publiek kunnen dan specifiek vrouwen met een prothese of borstverwijdering in onze winkels terecht. Daarvoor gaan we dames opleiden die de aanmeting kunnen doen en kunnen adviseren. Mochten mensen het leuk vinden om iets in de zorg en verkoop te willen doen, dan kunnen ze bij ons aan de slag. We staan altijd open voor nieuwe mensen. Binnen dit jaar willen we zoveel mogelijk mensen opleiden tot mammacare specialist. Uiteindelijk willen we in 21 winkels de mammacare formule uitrollen met opgeleid personeel voor advies. De borstprotheses op maat van Be Nice Lingerie voor jou zijn een fantastisch product dat de toekomst wordt.”

Voor meer info of advies kun je altijd vrijblijvend langskomen voor een kop koffie in een van de Be Nice Lingerie voor jou winkels of kijken op lingerievoorjou.nl en de socials.