Algemeen

Nieuwe bloemenzaak Bij Brian zet Tubbergen in bloei

TUBBERGEN - De muren zijn voorzien van hippe kleuren en papegaaienbehang. De eerste planten kunnen elk moment worden afgeleverd. In het pand aan de Almeloseweg waarin voorheen D-Reizen gevestigd was, wordt alles in gereedheid gebracht voor de opening van de bloemenzaak Bij Brian. Voor eigenaar Brian van Deth gaat hiermee een grote wens in vervulling.

Aanvankelijk zou Brian van Deth bloemenzaak Wentrup, waar hij afgelopen jaar werkzaam was, overnemen. Nadat bekend werd dat die plannen niet doorgingen, besloot de geboren en getogen Tubbergenaar een eigen winkel te beginnen.

Geen ‘gemiddelde’ winkel

Met een voor- en achter ingang is het ruime pand volgens de kersverse ondernemer een prachtige locatie voor de bloemenzaak. “Ik heb enorm veel ideeën voor deze winkel”,  vertelt hij enthousiast. “Mijn ambitie is om er geen ‘gemiddelde’ winkel van te maken Vandaar dat we kozen voor uitgesproken kleuren in de aankleding en een seizoen inrichting. We beginnen met de verkoop van dagverse bloemen, bloembakjes, planten, rouw- en trouwarrangementen, tuinartikelen en accessoires”, laat hij weten. “Alles in verschillende prijscategorieën, van het goedkopere segment tot luxere potteriën. Daarnaast willen we groente- en kruidenplantjes aan het assortiment toevoegen. Wellicht breiden we nog verder uit met diervoeders. En we denken erover om op termijn workshops te gaan geven. Er zijn dus enorm veel plannen. Maar we gaan eerst maar ’s de zaak opstarten en aftasten waar vraag naar-is en waar de interesse van klanten naar uitgaat.”

Een aspect in de nieuwe winkel zal zeker veel bekijks trekken. “Midden in de zaak maken we een grote vogelvolière met meerdere kleine vogeltjes”,  verklapt Brian “Dat is toch leuk? Uiteraard zijn de vogeltjes ook te koop.” 

Service in de winkel en aan huis

Het vak leerde Brian bij Tuincentrum Tubbergen. Aanvullende ervaring deed hij op bij Groencentrum Kuipers in De Lutte en Wentrup in Tubbergen. “Alles wat te maken heeft met groei, bloei, bloemen en planten vind ik mooi”, zegt Brian. “Ik heb ook nagedacht over een groter concept, zoals Welkoop of de Groene Vakwinkel.  In Tubbergen is het echter heel lastig om een goede locatie vinden met groeimogelijkheden richting de toekomst.” Zijn jarenlange ervaring en kennis zet de Tubbergenaar ook buiten de winkel in. Onder het motto ‘service aan de deur’ komt Brian bij klanten thuis voor het vullen van bloembakken of het aanplanten en aankleden van onder meer dakterrassen. De service komt tevens terug in de abonnementen die bij Bij Brian mogelijk zijn. Dat kan iedere week een bos verse bloemen zijn of een bloemstuk op de balie van bedrijven. Bij Brian is vanaf woensdag 29 september geopend voor publiek.