Algemeen

Nieuw: Uut de buurt

LOSSER - Sinds vrijdag 28 mei is Losser een streekproductenwinkel rijker. Ingrid Verheijen (56) opende de deuren van haar winkel aan woonhuis “Uut de buurt” aan de Gronausestraat 90 tegenover De Fakkel. “Vroeger zat hier Aveskamp, een sigaren- en snoepwinkel. Ik denk dat vele Mavoscholieren hier vaak genoeg geweest zijn,” lacht de Losserse, “Later heeft mijn man hier nog een platenzaak gehad. Er zit een winkelbestemming op ons pand en ik had altijd al ideeën om hier een winkel te openen.”

Weten hoe geproduceerd wordt

Dat idee moest nog even op zich laten wachten, omdat Ingrid een vaste baan had in de farmacie. In Oldenzaal maakte ze medicijnen, zalf en crèmes. Toen in september vorig jaar de vestiging werd gesloten, kwam Ingrid zonder werk te zitten. Voor haar het moment om door te pakken. Ze vindt het belangrijk dat producten uit de buurt komen en dat ze contacten heeft met de producent. “Ik vind het mooi om te zien hoe producten gemaakt worden bij de boer zelf. Als je een winkel opent, bestel je normaalgesproken bij de groothandel. Ik ben overal zelf langs geweest en ken de producenten nu ook zelf en weet hoe de producten verbouwd worden. Het contact is heel gemakkelijk. Je hebt een gezicht voor je. Ik vind het ook belangrijk om boeren te helpen. Ze hebben het al moeilijk genoeg. Je ziet nu ook dat de consument zich hier bewuster van is.”

Wat is er te koop

In de winkel zijn onder andere streekbieren uit Losser, Overdinkel en Enschede te koop. Pasta’s uit Hengevelde waar de granen ter plekke verbouwd worden, tapanades en spreads van Kaatje uit Zenderen en diverse soorten jam van’t Nije Eskes en Twente Fruit uit Noord Deurningen. Vers fruit van Oold Bleank uit Rossum, groente van De Witte Raaf uit Denekamp en ijs van ’t Loaboerke uit Losser. Ingrid maakt ook cadeaupakketjes die haar klanten zelf kunnen samenstellen. Een webshop is nog in de maak. Op Facebook is de winkel te volgen via: /Uutdebuurt De winkel is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 9.30 tot 18.00 en op zaterdag tot 16 uur.