Algemeen

Muzikale avond met veiling op Wereldkankerdag

ALMELO - De Almelose afdeling van het KWF Kankerbestrijding heeft besloten om de Wereldkankerdag, vrijdag 4 februari, een eigen bijzondere invulling te geven. Vanuit de studio van AAvisie wordt een speciale muziekavond verzorgd op radio en televisie. De presentatie is in handen van André Tuller en Romy ter Harmsel.

“Eens per jaar hebben we een evenement voor KWF. Voor de tweede keer een radio- en televisie-uitzending. Vorig jaar was best een succes, maar dit jaar pakken we grootser uit”, zegt André. “We wilden het liefst de horeca erbij betrekken, uitzenden vanaf het Amaliaplein. Alleen is dat lastig plannen met de huidige maatregelen. Vandaar een zelfde opzet als de vorige editie.”

Doel van de avond is geld in te zamelen voor lokale doelen. Muziek verbindt. Mensen laten zich er door troosten, geruststellen en ontroeren. Alle reden dus om muziek in te zetten op Wereldkankerdag. Daarom wordt op 4 februari van 18.00 tot middernacht een muzikale avond gehouden op Aavisie en AAFM. Tuller: “We zullen die avond verzoekplaatjes gaan draaien. Vaak zit er een verhaal bij dat nummer, een emotie waarom iemand dat lied aanvraagt. Ook dat laten we horen.” Vorig jaar leverde de actie iets minder dan duizend euro op, met drie uur draaien. “We hebben niet een bepaald bedrag als doel, elke euro is er een. Aan de andere kant heb je wel bepaald beeld in je hoofd.”

Daarnaast zijn er gasten die hun verhaal doen rondom kanker, zoals Gerda Boertien van KWF Almelo, Jeroen Bos van Stadslab Indië en Nel Nienhuis van het Alma Inloopershuis.  Het inloophuis in het ziekenhuis vult al bijna vier jaren in de behoefte van de gasten om te praten over hun ziekte, informatie in te winnen en contact te leggen met lotgenoten. Je kunt gedurende je hele ziekteproces en daarna terechte bij het Alma Inloopershuis. In de huiskamer bieden gastvrouwen en -heren een luisterend oor bij een kopje koffie of thee. Er worden naar behoefte activiteiten, workshops en lezingen gehouden. Er is een mediatheek met uitgebreide informatie over kanker.

Tenslotte zal ook Eva Visser aanschuiven. De Almelose ontdekte op haar 22ste dat ze borstkanker had. Over haar ziekteverloop en deze hevige periode schreef ze een blog, dat is omgezet in het boek ‘Huisje, Boompje...Borstkanker’.

Veiling

Om de opbrengst te vergroten, is er dit keer een veiling gekoppeld aan de uitzending. In totaal zijn er vier kavels die deze week al online komen te staan. Zo kan men bieden op een gesigneerd wedstrijdshirt van Heracles en een Special Air Services rondvlucht boven Almelo. “Als je wilt dus ook boven je eigen huis. Hoe tof is dat om van bovenaf foto’s te maken?” De Almelose, talentvolle DJ Nick Raff draait die vrijdagavond enkele nummers en stelt voor de veiling een workshop beschikbaar, hoe je het beste nummers aan elkaar kan mixen. Tenslotte doet ook presentator André Tuller een duit in het zakje. Wie zijn veilingitem wint, krijgt een paar klompen op maat voorzien van een Max Verstappen airbrush nieuwe huisstijl. “Dus met nummer 1 en uiteraard de opdruk ‘F1 world champion’.”

Bieden kan online via facebook. In de uitzending van 4 februari worden de winnaars bekendgemaakt, rond 21.00 uur.

Plaat aanvragen

Iedereen kan voor 4 euro een verzoekplaat aanvragen en ook een persoonlijke boodschap doorgeven. Dat kan via

https://acties.kwf.nl/fundraisers/kwfalmelo/

wereldkankerdag. Je kan ook anoniem je verzoeknummer aanvragen. De boodschap wordt dan voorgelezen zonder de naam van de aanvrager. “We vragen het symbolische bedrag van 4 euro, omdat het op 4 februari Wereldkankerdag is. Je mag natuurlijk ook een bedrag doneren zonder dat je een verzoeknummer aanvraagt. We hebben al aardig wat verzoekjes binnen, maar daar kunnen er nog veel meer bij”, weet Tuller.

De uitzending is van 18.00 tot 24.00 uur te zien en te beluisteren via op AAvisie en AAFM. 

Reacties

Ik mis het o6 nummer om te kunnen bellen.