Algemeen

Mooie, humorvolle carnavalsviering Turftrappers

LANGEVEEN / BRUINEHAAR - Onder de klanken van Normaals Deurdonderen stroomde de Pancratiuskerk in Langeveen afgelopen zondag vol Turftrappers. Kinderen waren in carnavalskleding naar de kerk gekomen. Samen met prins Eric, adjudant René, jeugdhoogheden Suus en Dani, de Raad van Elf, dansmariekes, damesraad en een groot aantal oud-hoogheden zorgden ze voor veel vrolijkheid in de kerk.

Samen

Diaken Huitink ging voor tijdens deze carnavalsviering, op carnavalsklompen. Hij ging met de hoogheden in gesprek over samen carnaval vieren: masker op, muziek en gezelligheid. En ook over samen dingen oppakken, want wat is prins Eric zonder hofdame Anja en hoe maak je een Turftrapper van een Alberger Bok als adjudant René. Alleen lukt dat niet, samen wel.

Kinderen

Tijdens de viering knutselden de kinderen vrolijke carnavalssteken, samen met jeugdprinses Suus en jeugdadjudante Dani. De met stickers en veertjes beplakte kunstwerken lieten ze vervolgens enthousiast aan de mensen in de kerk zien tijdens een polonaise. Aan diaken Huitink gaven ze bijna allemaal toe dat ze later ook wel prins zouden willen worden.

Heilige Christoffel

Traditiegetrouw werden de diaken en kosters met een onderscheiding opgenomen in de orde van prins en adjudant. Dit keer had de diaken echter ook voor prins Eric, adjudant René en voor de jeugdhoogheden Suus en Dani een speldje, met daarop beschermheilige Christoffel: “Dat je altijd goed thuis mag komen.”

De carnavalsviering in Langeveen werd opgeluisterd met prachtige muziek van themakoor Courage. De viering eindigde zoals hij begon, met het lijfleid van de hoogheden: Deurdonderen van Normaal.