Algemeen

Mooi afscheidscadeau van groep acht aan Het Prisma basisschool

Groep schoolverlaters onthult het insectenhotel en groepsleerkracht Taco ter Veen kijkt rechts toe
Groep schoolverlaters onthult het insectenhotel en groepsleerkracht Taco ter Veen kijkt rechts toe

Borne | Het is een traditie geworden dat de leerlingen van groep acht een cadeau achterlaten, als ze de school verlaten. Dit jaar kwam het idee van de ouders. Een insectenhotel in de nieuw aan te leggen groentetuin moest het worden. Dit sluit naadloos aan bij de laatste fase van het groene schoolplein waar Het Prisma al een jaar mee bezig is. Enthousiast trokken de leerlingen per groep van de basisschool een doek weg die over het grote insectenhotel was gedrapeerd.

 

Wekenlang hebben de leerlingen er aan gewerkt, want ze hebben het hotel zelf gemaakt. Zo werden er takjes, poreuze stenen, honingraatgaas en plantjes in het bouwwerk van 8 pallets hoog geplaatst. Trots trokken Jasper en Jasper het doek weg. Alle namen van de leerlingen waren duidelijk te zien die in het hout van het hotel waren gekerfd. De onthulling vond plaats op het achterpleintje van de school. Het hotel zal daar ook een vaste plaats krijgen. Het is de laatste fase van het Groenplein. Om het hotel heen zal een groentetuin worden aangelegd. Als allerlaatste wordt er dan nog een waterbaan aangelegd, hiervoor zijn de grote stenen al aanwezig.

 

Kamp in de Lutte

De leerlingen van groep acht zullen dat niet meer meemaken. Dinsdagmiddag werden zij de school ‘uitgegooid’. Eerst moesten zij door het raam uit het lokaal klimmen, daarna een parcours over het groene plein afleggen en via een groot zeil het plein verlaten. Uiteindelijk ging de hele groep acht nog drie dagen op kamp in de Lutte. WA