Algemeen

Mevy Lumamuly naar WK voor cheerleaders in Orlando

HELLENDOORN – Het cheerleadersteam Dutch Athletics Elite traint in Heereveen. Maar in dat team zitten drie leden uit de gemeente Hellendoorn. Behalve Mevy Lumamuly ook Iris en Sarice Markslag uit Nijverdal. En een meisje uit Hengelo. Hun team gaat als enige in heel Nederland deelnemen aan de WK in Orlando in Florida dat op 22 en 24 april gehouden worden.

Mevy is nog niet zo lang bezig met deze sport, die niets te maken heeft met de cheerleaders met pompons bij sportwedstrijden. “Ik doe het vier jaar. Het bevat elementen van dans, acrobatiek, techniek en turnen”, legt ze uit terwijl ze een filmpje laat zien. “We maken piramides, schroeven, salto's en flikflaks. Je moet ook wel sterk zijn. Soms zit ik boven in de piramide, maar soms ook onderin. Ik was eerst in Hellendoorn bezig, maar dat team stopte er mee.”

Mevy wilde haar droom (deelnemen aan het WK in Amerika) waar maken en na een proefperiode werd ze aangenomen bij DAE. Daar traint ze nu vier jaar in het hoogste senioren team. Het all girls team. DAE heeft veel meer teams. “We zijn dus een meidenteam. Zijn ook Nederlands kampioen.”

Drie keer per week gaat ze voor haar hobby naar Heerenveen. En daar traint ze dan 2,5 uur. Om naar Heerenveen en weer thuis te komen is ze ook nog eens twee keer anderhalf uur onderweg. Dit geeft wel aan hoeveel ze voor haar sport over heeft.

Mevy (17) danst daarnaast bij JONI Connect in Nijverdal. “Puur voor m'n plezier. Ik houd van dansen. En gelukkig is dat dichtbij”, zegt ze lachend. Verder doet deze sportieve meid nog aan fitness. Maar ook doet ze een MBO opleiding economie bij Landstede in Raalte. Serieus: “Ik zet niet alleen op sport in.”

Zit sport bij haar in de genen? “Misschien, mijn oma turnde op hoog niveau en m'n moeder tennist. Maar verder niet.”

Op 18 april is ze met het team van DAE vertrokken naar Amerika: “We blijven daar tien dagen, trainen daar en doen de wedstrijden. Daarnaast hebben we drie dagen vrij. Dan gaan we ook naar Disneyland. Een korte vakantie. Daar verheug ik me erg op.”

De sportieve Hellendoornse verwacht dat haar team vast wel in de finale komt. “Ik weet bijna zeker dat we in de prijzen vallen!”, durft ze te beweren.

Reacties

Op afstand mogen genieten van een geweldige prestatie van Dutch Athletics Elite team.

De meiden uit Hellendoorn hebben met hun team de 2e plaats behaald op WK Cheerleading 2022 in Orlando Florida!

Proficiat met Silver medaille!!!

In bijzonder natuurlijk trots op mijn nicht Mevy Lumamuly

Hartelijk Gefeliciteerd stoer nichie,

Wat hebben wij in spanning en met het zweet in de handen gekeken en genoten van de beelden op tv! 

Super trots op jou/jullie, als DAE-team met het behalen van de ZILVEREN MEDAILLE !!

Rust nog maar even uit lieve schat en geniet nog maar van alles in de komende dagen!!

Heel veel liefs van jouw trotse,

tante Ruth & oom Dirk

https://youtu.be/EUOmThC-TeM