Algemeen

Angélique Koedijk: ‘Zo’n grote opbrengst konden ze zich niet heugen’

Megabedrag voor Stichting Twente Tegen Kanker

BORNE - Leerlingen van basisschool De Wheele zijn de afgelopen twee weken erg druk geweest met het inzamelen van geld voor Stichting Twente tegen Kanker. Ze gingen de straat op om allerlei klusjes uit te voeren en verkochten maar liefst tweeduizend harde worsten. In totaal mocht Angélique Koedijk namens de stichting 4.268 euro in ontvangst nemen.

Maandagmiddag was er een afsluitende online bingo die door alle groepen van De Wheele gevolgd kon worden. Volgens Angélique een middag om niet te vergeten. “Het was een middag vol hoogtepunten. En niet zozeer het gigantische bedrag, maar alle leerlingen waren zo gelukkig en blij. Het was écht een prachtige middag.”

Stichting Twente tegen Kanker leeft
Ook vanuit De Wheele was er niets anders dan lof. “Ik hoorde zelfs dat de docenten zich niet zo’n hoge opbrengst konden heugen. Ze houden uiteraard vaker acties, maar ruim vierduizend euro hadden ze nog niet vaak meegemaakt. Ik zie dat het echt leeft in de Bornse gemeenschap. Volgens mij kende iedereen in Borne de stichting wel en anders zijn ze er nu wel mee geconfronteerd.”

Angélique denkt dat het goed is geweest om een duidelijk doel voor ogen te hebben met de stichting. “Wij hebben vanaf het begin gezegd: ‘al het opgehaalde geld gaat naar de oncologie beleeftuin bij ZGT Hengelo’. Ik denk dat dat heel goed heeft gewerkt en ben dan ook heel trots!”, vervolgt Angélique, die er vertrouwen in heeft dat de Oncologie Beleeftuin bij het ZGT Hengelo er snel kan komen. “We hopen dat we in maart 2022 een oncologie ontmoetings- ontspannings en beleeftuin kunnen realiseren. Vooralsnog ziet het er heel goed uit!” 

Nieuwe talenten
De voorzitter van de stichting is zelf ook ongeneeslijk en ernstig ziek, maar dat heeft geen gevolgen voor de toekomst. “We hebben een heel goed bestuur en gaan na de zomer ook nieuwe talenten klaarstomen. Ook als ik er niet meer zou zijn, gaat de stichting gewoon door! We blijven er zijn voor de patiënten en familie.” Stichting Twente tegen Kanker werd opgericht voor een betere kwaliteit van leven en zorg voor de patiënten, maar ook voor de familie.