Algemeen

Martini Kerlkes organiseren ‘vis eten’

LOSSER - Onlangs werd het bijzondere carnavalsjaar afgesloten door de Martini Kerlkes. Dit werd gedaan bij de residentie van de vereniging, Grand Café Smit. Het jaarlijks terugkerend ‘vis eten’ werd hierbij aangegrepen om ook de jubilarissen in het zonnetje te zetten. Nadat de voorzitter Mark Ekkelboom de avond opende hebben veel leden genoten van het visbuffet. Wat overbleef van het buffet werd geschonken aan de vluchtelingen uit Oekraïne die zijn opgevangen in hotel Marktzicht.

Foto: v.l.n.r. Martijn Kottier, Peter Nordkamp, Rogier Slot, Suzan Ekkelboom, Benno Schoppink, Rikkie Schoppink, Anja Reimer en Bjorn Scheffer. Knielend: Roy Kamphuis.

De avond had ook nog een officieel gedeelte. Hierin werden de jubilarissen in het zonnetje gezet: 22 jaar: Martijn Kottier, Peter Nordkamp, Rogier Slot, Suzan Ekkelboom, Bjorn Scheffer, Helmut Timmermeester, Roy Kamphuis en Marcel Snuverink; 33 jaar: Stef Hollander; 44 jaar: Anja Reimer; 55 jaar: André Akkerman (helaas afwezig deze avond) en Benno Schoppink waarvoor de voorzitter nog enkele mooie woorden had: “Het is een man welke in hart en nieren wagenbouwer is en zich nog steeds zeer verdienstelijk maakt in de loods. Men kent hem ook als begeleider van de loopgroep/wagens. Hij was presentator van het Sterrengala in Losser en de laatste jaren één van de vaste organisatoren van het Sint-Maarten in Losser. Daarnaast heeft hij jarenlang zitting in het bestuur gehad waarvan jaren als voorzitter van onze vereniging. Hij is zelfs benoemd tot ere-voorzitter van onze vereniging. In 1969 was hij vorst van De Martini Kerlkes, in 1996 prins van Losser en in 2004 ontving hij de orde van verdienste. Naast deze man staat natuurlijk een geweldige vrouw die ook haar sporen heeft verdiend binnen het carnaval. Ze is nog regelmatig te vinden in de loods en maakt nog steeds de mooiste pakken voor de loopgroepen. We kunnen er nog lang over praten maar ik denk dat we ze gewoon naar voren moeten halen, Benno en Rikkie kom er maar bij!”