Algemeen

Marcel Nijland na ruim 44 jaar dienst met pensioen

DENEKAMP - Bijna 45 jaar lang was Marcel Nijland actief als wijkagent in o.a. Denekamp, Ootmarsum en Weerselo. De Denekamper was dan ook een vertrouwd gezicht van de politie in Dinkelland. Nijland genoot tijdens tijdens zijn carriére vooral van het in goede banen leiden van de door hem geliefde tradities zoals  het carnaval, paashout halen en paasstaakslepen. De laatste jaren ging Nijland tijdens de kindercarnavalsoptocht zelf voor in zijn dienstwagen met op het dak zijn eigen ‘carnavalskop’! Onlangs was het dan tijd om het stokje door te geven en met pensioen te gaan. Marcel Nijland hing zijn politiepet aan de wilgen. Maar zijn collega’s van het politie basisteam Oldenzaal lieten dit niet ongemerkt voorbijgaan.

Woensdag 25 mei jl., daags voor Hemelvaart, was de laatste werkdag van Nijland. ‘s Ochtends werd Nijland met politie escorte opgehaald. Met sirenes en zwaailichten kwam de politiemacht De Kerkuil binnen rijden. Nijland mocht, voor de laatste keer, zelf in politieauto naar het bureau rijden.

Op het bureau hield Emil Baveld namens de collega’s een toespraak. Marcel’s vrouw Hanny kreeg een mooi bloemetje aangeboden. Nijland zelf deed nog een bedankwoord richting zijn collega’s en leidinggevenden.

Vervolgens ging de groep van Denekamp weer terug richting ‘hun dorp’ voor een uitgebreide, gezamenlijke lunch bij het Singraven. Op deze manier werd het voor Marcel Nijland een mooie en welverdiende laatste werkdag.

Op donderdag 16 juni a.s. is er voor genodigden van de politie en mensen waar Nijland werkgerelateerd contact mee heeft gehad een afscheidsreceptie bij Restaurant Fox.

Namens de politiecollega’s: “Marcel, ga lekker genieten en bedankt voor je inzet de afgelopen jaren!”