Algemeen

Manoah Pas gaat hardlopen en kogelstoten op de Special Olympics

RIJSSEN – Manoah Pas uit Rijssen doet mee aan de atletiekwedstrijden hardlopen en kogelstoten tijdens de Special Olympics Nationale Spelen Twente 2022. Deze wedstrijden worden gehouden in het weekend van 11 en 12 juni, in het FBK stadion in Hengelo.

Met een openingsavond in het Fanny Blankers-Koenstadion op 10 juni worden de spelen geopend. Zaterdag 11 en zondag 12 juni zijn de wedstrijden, waaraan ruim drieduizend sporters en coaches uit heel Nederland aan meedoen. Deze wedstrijden worden gehouden in de veertien Twentse gemeenten.
De Twentse delegatie bestaat uit 263 sporters. Twaalf leden van Only Friends Twente in Rijssen doen mee aan deze Special Olympics. In deze krant worden ze wekelijks aan de lezers voorgesteld.

Hardloper en kogelstoter

Manoah Pas (17) zit in de vierde groep van het speciaal voortgezet onderwijs in Ommen. Zaterdagsmorgens is ze te vinden op de atletiekbaan in Rijssen, bij Only Friends Twente. “We doen hier allemaal verschillende spellen. Vooral dat je steeds met afwisselende spellen bezig bent is leuk.”
Ze traint die zaterdagmorgens momenteel ook voor de Special Olympics. Het zijn haar eerste Special Olympics en ze heeft er zin in. Manoah doet mee aan de wedstrijden hardlopen. “Best makkelijk”, zegt ze. “Eerst even op gang komen, en dan steeds harder rennen.”

Naast hardlopen doet ze ook mee aan de wedstrijden kogelstoten. “Ronddraaien en goed kijken welke kant je de kogel op gooit. Het is geen zware kogel, dus dat valt wel mee.”Maar haar voorkeur gaat toch uit naar hardlopen. “Rennen vind ik gewoon heel erg leuk.” Of ze medailles gaat winnen? Manoah haalt haar schouders op: “Dat zie ik wel. Meedoen is al leuk.”

Only FriendsTwente

Only Friends Twente biedt aangepast sporten op ieders niveau. “Onze missie is om sporten mogelijk te maken op een kwalitatief goede manier, in een veilige en vertrouwde omgeving voor kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking”, vertelt Eduard Leusink, initiatiefnemer van Only Friends Twente. “We maken sporten voor iedereen leuk en toegankelijk. We hebben alle voordelen van een sportclub: plezier, vriendschap en sporten.”
In Rijssen sporten de leden elke zaterdagmorgen op de accommodatie van Atletiek Vereniging Rijssen aan de Arend Baanstraat. Op woensdagmiddag wordt er gesport bij Sisu in Almelo.

Meer weten? Neem dan contact op met Eduard Leusink, telefoon 06 20302631.
Kijk voor informatie op de website www.onlyfriendstwente.nl.