Algemeen

Manna: ‘ontmoeting centraal in tegengaan van eenzaamheid’
Unieke picknick in Twente met maatschappelijk tintje

OLDENZAAL - Zorgorganisatie Manna organiseert op vrijdag 17 september a.s. een grootschalig uniek maatschappelijk evenement voor ca. 1500 mensen in 10 gemeentes in Twente, de Manna Picknick. Het evenement staat in het teken van ‘nieuwe ontmoetingen aangaan’ vanwege het teruglopen van sociale contacten door Corona. Voor alle cliënten, vrijwilligers en medewerkers van Manna is er een gratis picknick op 15 locaties in Twente. In Oldenzaal vindt de picknick plaat tussen 11.00-15.00 uur bij natuur- en milieu educatief centrum de Höfte.  

Afgelopen jaar is voor veel cliënten, medewerkers en vrijwilligers een heel moeilijk jaar geweest waarin corona behoorlijke sporen heeft nagelaten, onder andere ook in het sociale netwerk van veel cliënten. Mensen zagen elkaar niet meer, hebben een angst ontwikkeld om af te spreken, komen veel minder de deur uit, waardoor eenzaamheid op de loer ligt. Manna maakt daar werk van door het thema eenzaamheid centraal te stellen, daar een programma voor op te zetten en activiteiten voor te ontwikkelen. Manna heeft namelijk als doel gesteld om gevoelens van eenzaamheid bij haar cliënten fors te verminderen

Een van die activiteiten is de Manna Picknick, waarbij mensen uit eenzelfde wijk of dorp elkaar ontmoeten, interesses delen en afspraken kunnen maken voor een vervolgcontact, zodat hier zo mogelijk een start ligt voor het aangaan van een duurzame relatie. 

Samen met medewerkers en vrijwilligers, jongeren van FC Noaber, bedrijven en bijdrages van het LVC Vaillantfonds en het fonds Sluyterman Van Loo wordt dit evenement mogelijk gemaakt. In Oldenzaal is er een mooie samenwerking met natuur- en milieu educatief centrum de Höfte en de gemeente Oldenzaal.

Manna ziet uit naar een geweldige dag met mooie ontmoetingen.

www.uitliefde.nu