Algemeen

Maik Duin begint aan nieuw hoofdstuk in Supersport klasse

RIJSSEN - Maik Duin is begonnen aan een nieuwe uitdaging. Door onder meer blessures kwamen de plannen voor het seizoen 2023 in een stroomversnelling en is er besloten om met de 16-jarige coureur te stoppen in de British Talent Cup. Maik heeft afgelopen week zijn eerste trainingsmeters gemaakt met een Supersport motor op het TT Circuit Assen. Met de Yamaha R6 van RR Socia Racing had de jonge coureur het uitstekend naar zijn zin en had gelijk een goede snelheid te pakken.

Maik heeft de afgelopen periode de nodige pech gehad. Eind juni brak de coureur uit Rijssen een aantal vingers en liep hij diverse kneuzingen op bij een crash in Knockhill. Ruim een week later kreeg Maik ook nog last van zijn buik. Bij onderzoek in het ziekenhuis bleek het om een blindedarmontsteking te gaan. Maik werd geopereerd en had daarna gelukkig geen last meer van zijn buik. De dokters vertelden alleen wel dat hij waarschijnlijk enkel nog de laatste twee races van de British Talent Cup kon rijden. Door dit blessureleed, in combinatie dat het met het team niet vlekkeloos liep, heeft Maik besloten om helaas te stoppen in de British Talent Cup en zich alvast gaan focussen op 2023.

Voor het seizoen 2023 wil Maik graag de stap maken naar de Supersport categorie. Het is een raceklasse is qua zijn postuur en opgedane ervaring goed bij Maik zou moeten passen. Men zegt: "Via Henk Maassen van den Brink zijn we in contact gekomen met RR Socia Racing, een professioneel raceteam uit Emmen dat uitkomt in het sterke Duitse IDM kampioenschap. Henk is bij het team werkzaam als monteur. RR Socia Racing gaf ons de mogelijkheid – wanneer Maik weer fit zou zijn – om te testen hun Yamaha R6 en afgelopen week was het zover! Maik kon trainen op het TT Circuit Assen. Het was wel even spannend hoe het zou gaan, want van een motor van ongeveer 50 pk ging hij nu rijden met een motor van zo’n 130 pk. Maar het gevoel met de motor was gelijk heel erg goed. Maik stapte met een grote grijns van de motor en haalde uit deze trainingssessies meer plezier dan tijdens alle eerdere raceweekenden van dit seizoen."

Binnenkort zal Maik opnieuw op de Yamaha R6 van RR Socia Racing stappen om nog meer testmeters te maken. "Verder zullen we gaan kijken naar opties om ons in alle opzichten zo goed mogelijk voor te bereiden op onze plannen voor het seizoen 2023 in de Supersport klasse. We houden jullie op de hoogte!" zegt Maik Duin Racing tot besluit.