Algemeen

Maarten Scholten, manager Kampus: ‘Kampus moet een onderwijsmerk worden in deze regio’

Door Jenny ter Maat

RIJSSEN - Op de hoek van de Reggesingel en de Morsweg is Kampus ‘gebouw vol talent’ verrezen. Een vakopleidingscentrum waar ROC van Twente, REMO West-Twente, Bouwmensen en Zorggilde vanaf het schooljaar 2022-2023 riant vakonderwijs kunnen aanbieden.
Kampus wordt een inspirerend, innoverend en verbindend opleidingscentrum. In deze rubriek komen meerdere betrokkenen, vanuit het eigen vakgebied, aan het woord.

Voor Maarten Scholten, manager van Kampus, moet Kampus moet een bekende naam worden. “Als de naam ‘Kampus’ valt, moeten mensen meteen weten dat het over Mbo-opleidingen gaat.”
Kampus leidt Mbo-studenten op, vanaf de Entreeopleiding tot en met het niveau 4. “Dat doen we samen met onze onderwijspartners OT&L Rijssen en InfraVak Holten”, benadrukt Scholten.
Daarnaast richt Kampus zich op levenslang leren. “Werknemers in de techniek, bouw, zorgen commercie krijgen in hun loopbaan te maken met veel veranderingen. Cursussen om bij te blijven kunnen ze hier volgen.”

Inspiratie voor de jeugd
“Wat we vanuit Kampus ook willen doen, is het inspireren van de jeugd. Middels een GirlsDay zouden we techniek onder de aandacht kunnen brengen van meiden. Vanuit Kampus zouden we ook heel goed een Dag voor de Zorg voor jongens kunnen organiseren”, vertelt Scholten.
Om naamsbekendheid te creëren voor Kampus moet er reuring ontstaan in en rond het gebouw. Scholten heeft voorbeelden te over. “Bijeenkomsten van werkgeversverenigingen, die hier gehouden worden. Jaarvergaderingen van grote brancheorganisaties. Maar ook heel lokaal: bijvoorbeeld een route van een lokaal evenementen of activiteit die hier door het pand loopt. Kampus kan ook als start- af eindlocatie dienen voor een wielerrit of een mtb-parcours.”
Inmiddels zijn er al aanvragen binnen voor het houden van bijeenkomsten, die deels binnen en deels buiten gepland zijn. “Met eerst een spreker en daarna een buitenactiviteit. Men vraagt wat Kampus daarin kan bieden. Daar gaan we mee aan de slag. Er is zelfs al een aanvraag binnen voor een tweedaags evenement.”
Scholten benadrukt dat alle activiteiten die in Kampus worden gehouden, in relatie moeten staan tot het doel en de missie van Kampus. “Passend binnen het onderwijs dat we hier aanbieden. En ook innovatief, modern en verrijkend.”
Verenigingen en bedrijven die hierover meer informatie willen, kunnen mailen naar: info@kampus.nl

Diploma-uitreikingen
De eerste jaarvergadering staat al in de agenda, evenals de ledenvergadering van Bouwmensen. Ook de diploma-uitreikingen worden straks gehouden in Kampus. “We verzorgen dat samen met onze cateraar De Markies.” De eerste is al op 7 september, wanneer de zorgdiploma’s van het schoolseizoen ’21-’22 uitgereikt worden.
De eerste studenten lopen dan al rond in het gebouw. Bouwmensen startte op 22 augustus, REMO West Twente en ROC van Twente op 29 augustus.
De officiële opening van Kampus wordt eind van het komend schooljaar verwacht. “REMO begint nu met verbouwen. Als de verbouwing van REMO klaar is en elke opleider op de eigen plek zit, openen we in één keer heel Kampus.”
Scholten: “Er staat nu een heel mooi gebouw, maar verder moet alles nog worden opgezet om te zorgen dat we naamsbekendheid krijgen. Kampus moet een onderwijsmerk worden in deze regio. Het is een uitdaging die mij aanspreekt, echt mooi om hiermee bezig te zijn.”