Algemeen

Maak een zomerse creatie van gerecycled plastic in de workshop Heatpress

WIERDEN / ENTER - Elke schoolvakantie kunnen kinderen bij de Twentse Maakplaatsen – in de lokale bibliotheek of cultuurhuis - een High Tech workshop volgen waarin zij uitgedaagd worden om nieuwe technieken te leren en zich creatief te ontwikkelen binnen verschillende maakprocessen. Het thema duurzaamheid is daarbij de rode draad en gelukkig kunnen zij hier deze zomervakantie weer volop mee aan de slag bij Bibliotheek Wierden!

Zomervakantie – workshop Heatpress 8+
Deze zomer staat bij de Twentse Maakplaatsen een workshop met de Heatpress (vertaald 'hittepers') op het programma. Een hittepers is een apparaat dat is ontworpen om met behulp van warmte en druk een vorm te persen. Met een hittepers kun je niet alleen textiel bedrukken, ook plastic en papier lenen zich prima om met een hittepers bedrukt te worden.

Kinderen van 8 t/m 12 jaar kunnen bij Bibliotheek Wierden op woensdag 3 augustus aan de slag met het persen van gerecycled plastic met een hittepers. Eerst bedenken ze welke creatie ze willen maken - bijvoorbeeld een vliegtuig, vlinder, masker of sleutelhanger - waarna ze uitgeknipte onderdelen van plastic afgewisseld met gekleurd stof/papier met de hittepers samenpersen tot een geheel. In deze workshop leren kinderen over het recyclen van materialen en worden bewust van hun ecologische voetafdruk. Ze gebruiken dan ook plastic dat restafval is van een bedrijf die dit anders zou weggooien.

Workshops Heatpress op woensdag 3 augustus bij Bibliotheek Wierden en Enter

Kinderen worden ingedeeld naar leeftijd, 8 - 10 jarigen van 10.30 - 12.00 uur (locatie Wierden) en 10 - 12 jarigen van 13.30 - 15.00 uur (locatie Enter). Kosten: € 2,- per deelnemer. Meer informatie en inschrijving kan via: https://activiteiten.bibliotheekwierden.nl/agenda.

Met het High Tech programma bij de Twentse Maakplaatsen ontwikkelen de deelnemers een maker-mindset en 21ste eeuwse vaardigheden, die helpen om zich een beeld te vormen van de snel veranderende leef- en leeromgeving. Door nieuwe technologieën aan te bieden waarmee kinderen niet zo snel thuis of op school mee in aanraking komen, maken we ontwerp- en maakcultuur toegankelijk voor iedereen.