Algemeen

Loopgroep De Lutte viert jubileum

DE LUTTE - Afgelopen zaterdagavond heeft Loopgroep De Lutte met ruim 130 leden het 25 jarig bestaan gevierd van hun vereniging. De officiële oprichting was op 11 november 1994, maar daarvoor was er al een groep hardlopers jaren lang actief in De Lutte. Sinds 1984 organiseerden zij al hardloopwedstrijden als de Dorpsloop, Snertloop en Gildehaus-Dinkelroute. De vereniging is er trots op dat deze evenementen nog steeds jaarlijks georganiseerd worden door een enthousiaste groep vrijwilligers. De clubmensen van het eerste uur werden deze avond in het zonnetje gezet.

In 2006 is er afdeling Sportief wandelen aan de club toegevoegd. En een jaar later is er vanuit deze groep ook voor het eerst een wandeltocht georganiseerd, de Bergentocht want die zijn er veel rondom De Lutte! Later werd dit wandelevenement omgedoopt tot Heurnetocht. Nog steeds trekt deze wandeltocht in het voorjaar vele wandelaars naar De Lutte. Naast deze jaarlijkse evenementen zijn de leden van de vereniging natuurlijk zelf wekelijks sportief actief; wandelen en hardlopen. Goed voor lichaam en geest, maar vooral samen en gezelligheid staat daarbij voorop. Heb je belangstelling om ook mee te doen? Kijk dan eens op de website voor meer informatie: www.loopgroep.nl

Ter gelegenheid van het jubileum heeft de vereniging een nieuw clubshirt ontworpen voor de hardlopers. Dit nieuwe shirt werd afgelopen zaterdag in De Vereeniging onthult. De volgende stap is het ontwerpen van een nieuw shirt voor de leden van de afdeling Sportief wandelen. Na het officiële gedeelte werd er tot in de late uurtjes nog feest gevierd in De Lutte.