Algemeen

Lions Club Twenterand reikt cheques uit

TWENTERAND - Maandag 4 april 2022 kwamen de leden van Lions Club Twenterand bij elkaar op De Johanneshoeve te Westerhaar-Vriezenveenschewijk voor de maandelijkse bijeenkomst. Ditmaal niet zomaar een vergadering.

Het credo van Lions International, en daarmee dus ook de Nederlandse afdeling, is: We Serve! Hetgeen inhoud dat de Nederlandse Lions Clubs zich vaak richten op het creëren van sportmogelijkheden voor kansarme kinderen, het organiseren en begeleiden van vakanties voor zieken en gehandicapten, maar ook financiële bijdragen leveren aan instellingen die de maatschappij ondersteunen op wat voor manier dan ook. Zo komt het elk jaar wel voor dat er door Lions Club Twenterand een cheque uitgereikt wordt. Maar door de voor iedereen welbekende reden heeft dat geruime tijd niet kunnen plaatsvinden. Nu het inmiddels weer mag werd meteen de mogelijkheid aangegrepen om maar liefst drie (3) verschillende instanties uit te nodigen voor deze avond en met een cheque te belonen.

Zo werd er door voorzitter Mijnt Kruiskamp een cheque ter waarde van 1000 euro uitgereikt aan Stichting Leergeld Twenterand. Stichting Leergeld Twenterand heeft als doelstelling zoveel mogelijk kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen in de gemeente Twenterand te laten meedoen aan activiteiten op het vlak van onderwijs, sport, cultuur en welzijn.

De Douwe Egberts waardepunten actie die Lions Club Twenterand ieder jaar in de maand december organiseert in samenwerking met uiteraard Douwe Egberts, maar ook alle Jumbo en Coop supermarkten in gemeente Twenterand, was dit jaar goed voor een opbrengst van 535 pakken Douwe Egberts roodmerk koffie. Deze werden door middel van een cheque symbolisch overgedragen aan Stichting Manna, in de volksmond ook wel de voedselbank van Twenterand genoemd. Door middel van verschillende projecten steunt Stichting Manna de inwoners van Twenterand die op of zelfs onder bijstandsniveau moeten leven.

Een derde cheque met een bedrag van 500 euro ging naar Stichting Hej 't al eheurd. Deze stichting wil verhalen uit de regio bewaren en doorvertellen. Het bedrag zal aangewend worden voor de voorstelling Codename Zipper.

Lions zetten zich belangeloos in om anderen te helpen. Vind je het belangrijk om iets voor de maatschappij te kunnen betekenen en lijkt het je leuk om deel uit te maken van een zeer gevarieerde groep mensen? Neem dan contact op met één van de leden van Lions Club Twenterand.