Algemeen

Leny en Willy Tenfelde diamanten paar

LOSSER - In etappes vierden ze onlangs met kinderen, vrienden, buren en familie hun 60 jarig huwelijk dat op 8 augustus 1961 begon. 66 jaar geleden ontmoetten Leny (84) en Willy (86) elkaar bij De Brug in Klazienaveen. Wie denkt dat dat een dansgelegenheid is, komt bedrogen uit. De Brug symboliseert de weg tussen de twee bruggen over het Van Echtenskanaal in de Drentse plaats waar de echtelieden opgroeiden. 

Diamanten paar Tenfelde

Op de zondagavond wandelde de jeugd daar heen en weer om elkaar te ontmoeten. En zo kozen de jongens de meisjes. Leny wandelde er met een vriendin en Willy met twee vrienden. Ze werd er feilloos door Willy uitgepikt. Het was liefde op het eerste gezicht. Zes jaar later wilde het stel graag trouwen, maar een woning was niet beschikbaar. Leny werkte op kantoor bij “Sukergeert”. Anderhalf jaar lang werkte Willy in Zwartemeer en solliciteerde naar een baan als leerkracht in Bornerbroek. Hij werd aangenomen en kreeg er een dienstwoning bij. Daar werd zoon Richard geboren. Toen Willy een baan als hoofd van een basisschool kon krijgen, verhuisde het jonge gezin terug naar Drenthe. In Schoonebeek werd dochter Erna geboren. Door bijstudie promoveerde Willy en kreeg als leerkracht een baan op de LHNO in Losser, 52 jaar geleden. Het was ook Losser waar hun tweede dochter Inge werd geboren.  Na vijf jaar werd de woning aan de Houtstraat verruild voor hun huidige huis aan de Gronausestraat.

Profijt van fietsen

De twee hebben altijd veel vrijwilligerswerk gedaan. Willy zat in het bestuur van de Enschedese fietsclub en sloot zich later na de oprichting van de Losserse Wielerclub aan. Ettelijke kilometers heeft hij er weggetrapt en geholpen tochten te organiseren. De racefiets heeft hij inmiddels ingeruild voor een E-bike, maar regelmatig wordt deze nog uit de schuur gehaald een ritje in de omgeving. Daar heeft Willy naar eigen zeggen nog steeds profijt van, getuige zijn fitheid. Ook voor de Martinuskerk was hij altijd erg actief, zat in het kerkbestuur en in de parochieraad en gaf het parochieblad ’t Klöpke uit. Leny verzorgde jarenlang de bloemen voor de kerk. Ook is ze 47 jaar actief geweest voor de Zonnebloem en hielp de laatste jaren bij de bloemengroep in het verzorgingshuis in Losser. Beiden waren ook altijd actief collectant voor allerlei goede doelen. Vorige week is het echtpaar gehuldigd in de kerk waarbij ze bedankt werden voor hun jarenlange inzet. 

Genieten van kleindochters

Samen doen ze nog alles zelfstandig in huis. Het onderhoud, de tuin en het schoonmaken. Ze zijn beiden nog fit en gezond. Daarmee zijn ze heel erg blij en dankbaar voor. Ze genieten van het leven, van elkaar en van hun vijf kleindochters waarop ze erg trots zijn. Hoe je het samen zo goed houdt? “We laten elkaar vrij maar doen ook veel samen. In ieder huwelijk is wel eens iets, maar we delen lief en leed. Dat beloof je elkaar bij het huwelijk. En zo houden we het in het reine,” vatten de twee de afgelopen 6 decennia tevreden samen.