Algemeen

Lenneke Herben van Steunpunt Mantelzorg Borne: “Daarom omarmen wij dit ten zeerste”

BORNE - Mantelzorgers in de gemeente Borne die staan ingeschreven bij Steunpunt Mantelzorg Borne, hebben afgelopen week de Bornse Cadeaupas (t.w.v. vijftig euro) ontvangenSteunpunt Mantelzorg Borne is erg blij met het initiatief van de gemeente Borne. “Het is heel belangrijke waardering uit te spreken naar mantelzorgers, dus wij vinden het écht een heel mooi initiatief!”, zegt Lenneke Herben namens Steunpunt Mantelzorg Borne. 
 
Elke gemeente in Nederland maakt zelf een keuze hoe zij mantelzorgers in het zonnetje zetten. De gemeente Borne heeft dus gekozen voor een cadeaupas, die lokaal te besteden is. Volgens Lenneke is het heel belangrijk om de mantelzorgers op deze manier in het zonnetje te zetten. “Niemand kiest ervoor om mantelzorger te worden, dus het is belangrijk dat ze de waardering voelen en krijgen. Het kan je leven helemaal op de kop zetten, omdat het vervolgens enkel draait om degene met de aandoening of ziekte. Daarom omarmen wij dit initiatief ten zeerste.” 
 
Lenneke merkt regelmatig dat mantelzorgers niet graag op de voorste rang willen staan. “Ze zorgen beter voor een ander en denken daardoor niet aan zichzelf. Ze vragen zelf geen hulp als het even te veel wordt, daarom vinden wij het heel erg goed dat er een steunpunt is en dat de gemeente ook hun waardering uitspreekt!”, vervolgt Lenneke, die merkt dat mantelzorgen in coronatijd erg moeilijk is. “Er wordt steeds meer gevraagd van de mantelzorgers. Door de huidige coronamaatregelen kunnen ze steeds minder beroep doen op hun netwerk, waardoor ze zelf ook minder tijd hebben voor hun hobby’s. Voorheen konden ze samen op visite bij familie of vrienden, terwijl er nu bijna niets mogelijk is. Het is écht een heel moeilijke tijd voor deze mensen.” 

Ondersteuning  
Heeft u als mantelzorger zelf (extra) ondersteuning nodig, aarzel dan niet om contact op te nemen met Steunpunt Mantelzorg Borne, zodat ze met u mee kunnen denken of u een luisterend oor kunnen bieden. Mantelzorgers kunnen voor informatie of ondersteuning terecht bij Lenneke Herben en Lisanne Brinkman (email: info@siztwente.nl). Zij werken als consulent bij het Steunpunt Mantelzorg Borne (onderdeel van het Steunpunt Informele Zorg), 085 77 31 720, www.siztwente.nl.