Algemeen

Perceel is 2 keer zo groot

Lemerij Verhuur verhuist naar de Veldkamp

Borne - Lemerij Verhuur, aan de Woolderweg, gaat verhuizen. Op het huidige terrein, dat ruim 2000 m2 omvat, kan men de materialen niet meer kwijt. Te vaak moeten deze dan in een van de twee andere filialen in Almelo en Hengelo worden opgeslagen. Het nieuwe pand aan de Morseltoven achter de Amerikalaan is twee keer zo groot en voldoet aan de nieuwste eisen op bouwgebied. Zo wordt van aardwarmte gebruik gemaakt en zorgen de geplaatste zonnepanelen voor genoeg energie. Midden volgend jaar gaat het bedrijf verhuizen, dan is het nieuwe pand klaar.

 

Ben Ellebroek begon op 22-jarige leeftijd met Lemerij verhuur in het pand van zijn vader, dat van origine een bedrijfsverzamelgebouw was. Hier was naast een houtbewerkingsbedrijf ook een aannemersbedrijf gevestigd. Ben verteld over zijn begintijd. “Er werd toen best kritisch naar ons gekeken, spullen verhuren. ‘Je krijgt je spullen heel anders terug als je ze verhuurt’, werd gezegd. Maar dat viel echt mee, we kijken alles na voordat het weer in de verhuur gaat. We hebben alleen maar professionele gereedschappen en materialen”. Ben Ellebroek begon samen met zijn broers Jan en Robert de zaak. Nu, na 35 jaar, zijn er twee vestigingen bijgekomen, een in Hengelo en een in Almelo. In totaal werken er nu 30 mensen bij het verhuurbedrijf.

 

Drive-in

In Borne is Lemerij verhuur uit zijn jasje gegroeid, een reden om nieuwbouw te realiseren op

de Veldkamp. Het nieuwe pand wordt 12 meter hoog, de maximale bouwhoogte die daar is toegestaan. In de bedrijfshal worden o.a. hoogwerkers, heftrucks, graafmachines en vele andere machines overdekt opgeslagen. Daarnaast komt er een soort drive-in mogelijkheid voor de klanten, zodat machines en materialen overdekt kunnen worden ingeladen.

Om het tilwerk tot een minimum te beperken komt er een hijskraan en een grote lift in het pand.

Ook zal, voor het onderhoud aan de machines, van heftafels gebruik worden gemaakt. Het andere gedeelte van het gebouw wordt van drie etages voorzien. Hier wordt het assortiment gepresenteerd.

 

Persoonlijk advies

Lemerij verhuur heeft honderden machines, materialen, gereedschappen maar ook voertuigen in de verhuur. Hoogwerkers, vorkheftrucks, aggregaten, graafmachines, containers, units, bouwhekken, dranghekken, steigers en heel veel gereedschap. Maar ook vrachtauto’s met laadklep die met een

B-rijbewijs te besturen zijn, ideaal voor verhuizingen. Het bedrijf levert aan bedrijven, zzp’ers en aan particulieren. “Ik denk dat onze kracht ligt in het persoonlijk advies en een goede uitleg. Het is van wezenlijk belang dat je het juiste gereedschap hebt, dan komt de klant eerder terug”. Zo verteld de 57-jarige Ellenbroek.

 

Milieu vriendelijk

Ellenbroek vindt Lemerij verhuur milieuvriendelijk. Zijn visie is dat het beter is om optimaal van de materialen gebruik te maken, dan dat iedereen gereedschap of machines aanschaft. “Particulieren kopen meestal goedkoop gereedschap dat maar even wordt gebruikt. Daarna verdwijnt het, als het ding het nog doet, in een kast of lade en wordt bijna nooit meer gebruikt. Hier zorgen we voor eventuele reparatie als het kapot is, zodat het weer in een optimale staat is om weer verhuurd te worden. Daarmee leveren we best een prima milieuprestatie vind ik”. Dit sluit ook aan bij de bouw van het nieuwe complex, want ook daar zal alles energie neutraal zijn. Een ding blijft wel, en dat zijn de felgele- en blauwe kleuren van Lemerij Borne. Die blijven de gevel sieren. Aan de buitengevel zullen ook gereedschapslogo’s bevestigd worden zodat direct duidelijk wordt waar het bij Lemerij verhuur om gaat. WA