Algemeen

Leerlingen van basisschool De Esch brengen kerstvreugde bij verzorgingshuizen

OLDENZAAL - Leerlingen van basisschool De Esch zijn vrijdag 17 december jl. gaan dansen en zingen bij verzorgingshuizen in Oldenzaal. In deze tijd van het jaar vindt De Esch het als school belangrijk dat leerlingen omzien naar elkaar. Zo hebben de leerlingen in verschillende groepen kerstkaarten of een lichtje gemaakt en gegeven aan mensen die een extraatje nodig hebben in deze tijd. De leerlingen brachten een lichtje bij de verzorgingshuizen door te gaan dansen en te gaan zingen voor de mensen.

Eerst zijn de leerlingen naar de Molenkamp gegaan om daar voor het restaurant en op het grasveld te gaan dansen. De cliënten waren zeer verrast door de aanwezigheid van alle kinderen en genoten, onder het genot van een hapje en drankje, er zichtbaar van. En diegene die het eten al op hadden, gingen heerlijk meedansen op de muziek.

Vervolgens hebben de leerlingen hun weg vervolgd naar het verzorgingshuis Scholtenhof om daar te dansen in de achtertuin. Vanuit hun eigen woning/balkon konden de cliënten genieten van alle dans en muziek. Er werd zelfs door een bewoner een doosje Merci naar beneden gegooid als vorm van waardering voor de kinderen. Ook hier waren ze erg blij met het optreden en werd er geklapt en meegedanst. Na afloop stond er een heerlijke beker chocolademelk met slagroom klaar en een koekje. Na alle inspanning van de leerlingen hadden ze dit ook echt dik verdiend! Dat de kinderen ook volop hebben genoten blijkt wel uit de opmerking van een leerling “Meester, kunnen we dit niet veel vaker doen?” De Esch zegt tot volgend jaar!