Algemeen

Langeveense communicantjes op bezoek bij Bakkerij de Kraai

LANGEVEEN - De communicantjes van de Geloofsgemeenschap St. Pancratius uit Langeveen vieren op zondag 15 mei a.s. in de kerk van Geesteren hun eerste heilige communie. In voorbereiding op deze bijzondere dag hebben ze, samen met de andere leerlingen van groep 4, een kijkje genomen bij Bakkerij de Kraai in Geesteren. Daar konden ze met eigen ogen zien hoe het gaat in een bakkerij.

De kinderen luisterden aandachtig naar de uitleg van bakker Grego over het maken van deeg en het bakken van brood. Ook keken ze vol bewondering naar de verschillende machines die in de bakkerij waren. De meeste kinderen wisten niet dat er zoveel bij komt kijken om het brood te maken dat dagelijks wordt gegeten.

Daarna konden de leerlingen zelf aan de slag met bolletjes deeg, waarvan ze vol enthousiasme de mooiste creaties maakten. De gemaakte broodjes worden met elkaar gedeeld en opgegeten tijdens de tafelavond op 6 april aanstaande. Dit is een symbolische broodmaaltijd voor de communicantjes samen met hun ouders.

Bij deze Grego, namens alle communicantjes en de St. Pancratius, nogmaals bedankt voor de enthousiaste uitleg en de leuke gezellige en leerzame ochtend!