Algemeen

Laatste kans voor Langeveen
Laat je horen en zien op maandag 5 oktober

LANGEVEEN - Uit de onlangs gehouden enquête is gebleken dat Langeveners veel waarde hechten aan het kerkgebouw, dat ze niet van plan zijn om naar andere dorpen te gaan ‘kerken’ en dat ze van mening blijven dat de onroerende goederen van Langeveen zijn en moeten blijven. 

Zij willen zich sterk maken voor behoud van de kerk en haar bezit om een plek te behouden waar rouw, trouw en een viering mogelijk is. Want zeg nou eerlijk, een dorp is pas compleet met een café en een kerk. Inwoners vinden het oneerlijk dat de gelden/bezittingen van Langeveen naar Tubbergen verdwijnen.

 

Ze willen te zijner tijd zelf met de jeugd na kunnen denken over besteding van dat geld. En dat het in Langeveen blijft. Op maandag 5 oktober komt het er echt op aan. Het parochiebestuur organiseert een informatieavond om 19.30 uur in de kerk. Dan kan men het parochiebestuur laten zien waar Langeveners voor staan, hoe hecht de gemeenschap is en dat het echt menens is. Kom massaal naar de eigen Langeveense kerk om te laten zien waar Langeveen groot in kan zijn. Spandoeken/borden mag, maar aanwezigheid is al goed. De organisatie hoopt op een volle parkeerplaats, Kerklaan en dorpsplein. Dus kom allemaal naar de infoavond, steun Langeveen door in de kerk te zijn, vragen te stellen of gewoon buiten aanwezig te zijn. Vanwege corona is er een beperkt aantal plaatsen in de kerk.

 

Opgeven om in de kerk aanwezig te kunnen zijn kan via secretaris.langeveen@hpancratius.nl of bellen, tel. 0546-681142 (woensdag 18.00-19.00 uur/vrijdag 10.00-11.00 uur). Als u buiten wilt staan om te ondersteunen hoeft u zich niet aan te melden, maar het is toch wel fijn als u laat weten of u er bent via ycammunsterhuis@gmail.com of petraplegt@gmail.com. Heel Langeveen is van harte welkom op maandag 5 oktober vanaf 18.30 uur.