Algemeen

Kringloop Borne deelt € 10.000 uit aan diverse goede doelen

BORNE – Kringloop Borne verblijdt jaarlijks in de decembermaand diverse goede doelen met een financiële gift. Normaliter wordt er een feestelijke avond georganiseerd om de goede doelen op de hoogte te stellen, maar dit jaar kan het, net als het voorgaande jaar, niet doorgaan. Kringloop Borne maakt de bedragen voor de kerstdagen over naar de vertegenwoordigers van de goede doelen. 

Met het steunen van goede doelen verwezenlijkt het bestuur van de Kringloop Borne direct één van de drie hoofddoelstellingen: het bedanken van de Bornse gemeenschap voor de inbreng van goederen. De andere twee doelstellingen zijn hergebruik stimuleren en werkgelegenheid bieden aan mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. “Met onze bijdrage hopen we iets terug te doen voor de Bornse inwoners, want hen allen persoonlijk bedanken is niet te doen”, legt Marjan Boxem, bestuurslid van de Kringloop Borne, uit. 
 
Hoewel Kringloop Borne een financieel zwaar jaar achter de rug heeft, hebben ze toch besloten om ook dit jaar twaalf goede doelen te steunen. “Het klopt dat we een heel zwaar jaar achter de rug hebben en dat we veel inkomsten mis hebben gelopen, maar toch vinden we het belangrijk om de goede doelen toch te steunen met een mooi bedrag. We bezuinigen liever op andere dingen dan op dit jaarlijkse initiatief. Dat vinden we een van de belangrijkste dingen van het jaar. Weliswaar ontvangen de goede doelen dit jaar een minder hoog bedrag dan de voorgaande jaren, maar dat is goed te verklaren met de omstandigheden van de afgelopen twee jaren.” 

Specifieke doelen
Volgens Marjan zijn er niet zomaar een paar goede doelen gekozen, maar een specifiek soort goede doel. “Het belangrijkste is dat het een link met Borne heeft en dat het een stichting is met een sociaal aspect. Zo hebben we bijvoorbeeld gekozen voor Stichting Hulp aan Sri Lanka, waar Bornenaren in het bestuur zitten. Het hoeft dus geen stichting uit de gemeente Borne te zijn, zolang het maar een link met Borne heeft”, besluit Marjan. 

De goede doelen die dit jaar worden ondersteund door Stichting Kringloopbedrijf Borne zijn: Noodopvang uitgeprocedeerde asielzoekers (Zr. Josephine), Stichting Hulp aan Sri Lanka, Stichting Bangalore (India), Dierenpark Vogelbuurt, Stichting Shoma (Tanzania), Rolstoelgroep Borne, Dierenpark De Bontekoe, Get it Free (computers voor minima), Stichting Heemkunde Hertme, Stichting Boris (herstel Mammoet Boris), Drempelloos op vakantie (vakantiehuis voor mensen met een beperking), Kerstherberg (bijdrage pakketten) en twintig kerstpakketten voor minima. 

Kringloop per direct gesloten 
Vanwege de harde lockdown is de winkel helaas tot nader order gesloten. Ook inbreng van goederen is voorlopig niet mogelijk. Alleen het ophalen van complete inboedels door de kringloop vindt doorgang. Een afspraak hiervoor kunt u maken via 074-2668633; een medewerker komt dan eerst kijken. De kledingcontainers zijn wel geopend (behalve 31 december en 1 januari). Houd de website (www.kringloopborne.com) en de Facebookpagina van de kringloop in de gaten voor vervolginformatie!