Algemeen

‘Krasse fietsknarren’ bezorgen vette cheque Stichting Bowie

WIERDEN – Het bestuur van Stichting Bowie kreeg vorige week maandagavond bezoek van de ‘vijf krasse knarren’, die deze zomer een fietstocht naar Santiago de Compostella hebben volbracht. De fanatieke fietsers brachten een mooie cheque met daarop het flinke geldbedrag van 2.500 euro. Dit is de opbrengst van de sponsoractie zie ze parallel aan hun fietstocht voor stichting Bowie organiseerden. Veel Wierdenaren hebben gedoneerd. De meeste donaties lagen tussen de tien en 25 euro. Ook de Mariakapel Wierden heeft een flinke bijdrage geleverd.

De deelnemers kennen elkaar al zo’n dikke zestig jaar en zitten al bijna hun leven lang op het zadel. Het plezier van het fietsen zat er al vroeg in. Zo zijn de mannen in hun jonge jaren deel gaan nemen aan de ‘dikke banden-wedstrijden’. Dat waren wielerwedstrijden voor de jeugd en die werden in heel Twente gehouden en dus ook in Wierden. “Met het stuur omgedraaid leken onze fietsen net echte racefietsen”, zegt Joop Hobert.

Toen ze al wat ouder waren, volgde een lidmaatschap van De Zwaluwen, de wielervereniging van Wierden. Nu zijn de meeste heren dik boven de zeventig, maar deze leeftijd heeft ze er dit jaar niet van weerhouden om ruim 2.700 kilometer op de fiets af te leggen, helemaal naar Santiago de Compostella.

De groep heeft dagelijks een blog bijgehouden over hun wederwaardigheden. Wie het allemaal nog eens wil herbeleven kan terecht op www.dewannesantiago.reislogger.nl. Op deze website is ook een mooi filmpje te zien van het vertrek vanuit Wierden.