Algemeen

Kraamspullen weggooien is zo zonde!

LANGEVEEN - Kraamverbanden, steriele navelklemmen, luiertape, alcohol etc. Stichting Baby Hope weet er wel raad mee. Door vele vrijwilligers worden de materialen ingezameld. In veel gezinnen met jonge kinderen staat de doos van de ziektekostenverzekering nog in de kast of op zolder, gevuld met de restanten van het kraampakket. Veel mensen bevallen in het ziekenhuis en gebruiken het pakket maar ten dele. Ook bij een thuisbevalling zijn niet altijd alle materialen nodig. Stichting Baby Hope is opgericht met het idee dat deze materialen een betere bestemming dan de prullenbak verdienen.

Stichting Baby Hope

In Nederland is de gezondheidszorg goed geregeld maar in landen als Benin, Ghana en Kameroen maar ook in Suriname, Hongarije, Roemenie en Albanië is de situatie waarin vrouwen moeten bevallen vaak schrijnend te noemen.

De materialen, voor zover aanwezig, zijn beperkt en vaak in slechte conditie.

Het aantal sterfgevallen onder pasgeborenen en kraamvrouwen is mede daardoor in deze landen hoog.

Het verminderen van moeder- en kindsterfte is niet voor niets opgenomen in de millennium doelstellingen die wereldwijd aandacht krijgen.

Stichting Baby Hope werkt daar aan mee door navelklemmen, verbanden, onderleggers, zeep, handschoenen en ander materiaal in te zamelen en aan deze landen ter beschikking te stellen.

Stichting Baby Hope werkt met een netwerk van zo’n 300 vrijwilligers die de materialen inzamelen en zo’n 15 transportvrijwilligers. Wil je hierover meer weten, of ook vrijwilliger worden? Kijk op www.stichtingbabyhope.org

Waar kan men inleveren?                      

Sonja Hamer, Ossendijk 39A 7679VD Langeveen. Tel. 06-50525122.

Je mag de spullen bij de brievenbus of bij de voordeur plaatsen, bij slecht weer graag in een afgesloten zak.

Ben je niet in de mogelijkheid om het langs te brengen, dan komt Sonja het graag bij je ophalen.