Algemeen

Koninklijke onderscheiding voor de heer Riekus Dekker

HELLENDOORN - Burgemeester Anneke Raven overhandigde maandagavond 17 mei een Koninklijke Onderscheiding aan de heer Riekus Dekker in Hellendoorn. De heer Dekker is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. 

Riekus: “Het was een complete verrassing voor mij. M'n zus en zwager waren op visite. Op een gegeven moment moest ze even naar de auto. Ik vermoedde niets. Toen kwam ze terug met de burgemeester en de voorzitter van de Voedselbank, Piet Hofman. En met mijn kinderen en kleinkinderen.” 

De heer Dekker (70) was tot aan zijn pensioen in 2016 Adviseur Verkoop bij Serbo Serres B.V.in Nijverdal, maar de onderscheiding kreeg hij voor zijn vele vrijwilligersactiviteiten. Op Riekus doe je niet gauw tevergeefs een beroep. Hij was 25 jaar voorzitter van en vrijwilliger bij de Buurtvereniging De Vrooskamp in Hellendoorn en ruim 20 jaar vrijwilliger bij Shantykoor Die Regghe Sangers in de gemeente als onder meer opperspreekstalmeester en voorzitter van de kledingcommissie; dat zijn de langjarige activiteiten.

Maar in 2010 - 2011 was de heer Dekker ook initiatiefnemer en organisator van een benefietavond voor alle vrijwilligers (zo’n 500 personen) van de stichting ZorgAccent/Thuiszorg Noord West Twente. Sinds 2013 is decorandus veelzijdig lid en initiator van tal van activiteiten van de vrijwilligersgroep van het Openluchttheater Nijverdal en sinds 2014 is hij lid van de Werkgroep Burgerparticipatie Verbetering NoordZuidverbinding NU in Hellendoorn. Tel daarbij op dat hij sinds 2014 onder andere coördinator facilitaire zaken is bij de Stichting Voedselbank Hellendoorn en een netwerk onderhoudt met ondernemers die de voedselbank ondersteunen. Daarnaast speelde hij de laatste acht jaar Sinterklaas bij Serbo Serres Nederland B.V. in Nijverdal.

Burgemeester Raven overhandigde de onderscheiding aan de heer Dekker zelf, maar het opspelden gebeurde - coronaproof - door Joke, de echtgenote van Riekus Dekker.