Algemeen

Kom gezellig sfeer snuiven tijdens het Open Huis van de Drie-eenheidsschool

OLDENZAAL - De Drie-eenheidschool in Oldenzaal is een ontwikkelgemeenschap voor talenten. Op 21 januari 2022 kan je van 09.00 uur tot 11.30 uur sfeer komen snuiven tijdens hun Open Huis aan de Meijbreestraat 11. ‘Samen zorg voor elkaar’ is het motto van de school, wat betekent dat kinderen, leerkrachten en ouders samenwerken om het beste in iedereen naar boven te brengen.

De kinderen mogen zelf meedenken over bepaalde zaken op school, zoals feesten of thema’s. Zo hadden de onderbouwleerkrachten in de Sinterklaastijd een echte winkel in de gang gemaakt. De kinderen mochten zelf iets meenemen voor in de winkel. Er was ook een inpakhoek. Met de muntjes bij de kassa konden de leerlingen oefenen met tellen en ze leerden cijfers herkennen. In groep 2 werd er wat meer uitdaging aangebracht door prijskaartjes met cijfers of pepernoten te gebruiken. Zo konden ze zien wat de producten kostten. En wat duurder was en wat goedkoper. Op deze manier leren ze op een speelse wijze zowel taal, rekenen en gedrag, want hoe gedraag je je als cliënt of caissière.

Dit is direct een goed voorbeeld voor de brede basis die de school wil leggen voor de ontwikkeling van een kind. En het is leuk dat kinderen naast elkaar, maar op een verschillende manier, leren. Want iedereen is anders. De school is uiteraard een plek waar kinderen de basisvaardigheden (rekenen, taal en lezen) en sociale vaardigheden aanleren, om later goed te kunnen functioneren in de maatschappij. Daarnaast is het ook belangrijk om de talenten van de kinderen te ontwikkelen, waardoor ze tot evenwichtige persoonlijkheden uitgroeien. Dat gebeurt van groep 1 t/m groep 8.

Zo zijn er denkgroepen voor kinderen die intellectueel wat meer uitdaging willen. Op woensdag komt er een juf die hen begeleidt aan de hand van een onderwerp of een thema. De rest van de week kunnen ze hier zelf mee aan de slag op de momenten dat ze daar zelf tijd voor kunnen inplannen. Ook is de school bezig met voorbereidingen voor een klusklas voor kinderen die wat praktischer zijn ingesteld en graag met hun handen werken. Docenten die hier zelf veel affiniteit mee hebben, willen de kinderen op dit vlak weer meer vaardigheden bij brengen. Want ook de leerkrachten ontwikkelen zich binnen de school naar hun talenten. Daarnaast zijn er vakdocenten gym en muziek om een extra stukje creativiteit aan te dragen.

Bij de werkwijze van de school wordt ook van de ouders verwacht dat ze actief meedenken en meehelpen, want zij zijn tenslotte het klankbord van de school. Zo mochten ouders tijdens de Kinderboekenweek wat komen vertellen over hun beroep.

Ouders van nieuwe kinderen worden er ook direct bij betrokken, zodat ze zelf meemaken wat hun kind de hele dag doet.  ‘Samen zorg voor elkaar’ is het motto van de school.

Nieuwsgierig geworden? Kijk voor meer informatie op de website van de school https://www.drie1.nl/ of op de eigen Instagrampagina van school @basisschool_drieeenheid.